Цветанов даде два случая с пиян съдия на ВСС

Юлиан Христов 19 декември 2012 в 13:37 1177 0

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов изпрати писмо до Висшия съдебен съвет, с което информира членовете на съвета за два случая, при които бургаски съдия е заловен да шофира пиян.

Единият случая е от 14 декември, когато съдията от Апелативния съд в Бургас направил катастрофа на кръстовището на улиците „Стефан Стамболов“ и „Професор Яким Якимов“. Магистратът, който карал личното си "Волво", не дал предимство на "Рено", което довело до сблъсък и сериозни щети по двата автомобила. При проверка с дрегер е установено,че съдията карал с 1,27 промила алкохол в кръвта. По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас.

От полицията направили и допълнителна проверка в информационната система. Така се стигнало до предишно подобно нарушение на съдията, който бил спрян за проверка от Пътна полиция за рутинна проверка. Дрегерът отчел 3.95 промила, но съдията категорично отказал да даде кръвна проба. И по този случай е образувано досъдебно производство.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!