Татяна Дончева: Ще гонят Борисов с камъни по улиците

03 септември 2012 в 10:18 2823 3

Снимка БГНЕС
Снимка БГНЕС

Управляват ни глупави и престъпни хора. Това заяви пред Нова ТВ Татяна Дончева, бивш депутат от БСП и лидер на инициативата Движение 21.

Според нея партията на Бойко Борисов ще бъде гонена с камъни по улиците. Това ще стане, когато се вземат глупави решения. "Този ден ще дойде", предрече Дончева. Тя разкритикува остро решенията на правителството за преразпределението на собствеността в страната, което би довело до загуба на работни места.

Тя постави и въпроса за бъдещата българска икономика. Според нея "тази несигурност в България, когато никой не знае дали няма да бъде изхвърлен от котарашките поръчки", едва ли ще доведе до привличането на чужди инвеститори, както се надяват от ГЕРБ.

Истинските въпроси се подменят с фалшиви, за да се манипулира обществото, категорична е тя. В тази връзка Дончева попита докога журналистите ще са медиатори на медийни манипулации.

"Станишев три години не подписа договора за АЕЦ „Белене”. Вместо сега да върти референдуми и всякакви други работи – всичко беше в ръцете му и седеше на бюрото му. " По този начин Дончева разкритикува действията на Сергей Станишев. "Според мен той е играл само една карта – как да получи подкрепа и от американците, и от руснаците за изборите 2009 година и както виждате – не ги получи ни от едните, ни от другите", каза още Дончева. 

За следващите избори Татяна Дончева е негативно настроена относно представянето на БСП. "Чакам 10 години Станишев да се развие като политик и да обещава всеки път, че някакви нови работи ще прави, големи преобразувания, партията ще изглежда по друг начин. Сегашните управляващи могат спокойно да купят следващите избори по начин, по който на тях им се иска. Не може наличните политически субекти да чакат от само себе си нещата да се случат", коментира още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!