Таня Андреева: Тежката артилерия остави след себе си пустиня

Вероника Шербанова 24 септември 2013 в 16:07 5573 5

Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Очевидно тежката артилерия оставя след себе си пустиня, а не здравеопазване. Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева за последния здравен министър на ГЕРБ Десислава Атанасова след посещение на болницата в Стара Загора.

Много съм ядосана, защото предишното управление е допуснало структурно определяща болница за шест области да фалира. Това минава всякакви граници на разумното, посочи Андреева.

В тази болница в момента живеят две отделни болници, които са механично обединени в едно юридическо дружество, и в нея има дублиращи се по дейности звена, допълни здравният министър.

По думите й болницата в Стара Загора има натрупани просрочени задължения от около 17 млн. лева, които надхвърлят балансовата стойност на дружеството от 14 млн. лева.

Болницата на практика е фалирала. Това, разбира се, не означава, че ще я закрием, защото това ще означава да оставим Стара Загора и шест други области без лечебно заведение.

Съвместно с новия директор на болницата д-р Петрана Чакърова до месец ще бъде направен оздравителен план на дружеството, което ще включва мерки за съживяване на лечебното заведение, категорична е Андреева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!