Стилиян Петров се разделя с футбола

09 май 2013 в 13:18 2278 0

Стилиян Петров. Снимка:БГНЕС
Стилиян Петров. Снимка:БГНЕС

Бившият капитан на националния отбор по футбол и "Астън Вила" Стилиян Петров обяви, че слага край на своята професионална кариера. Спортистът направи това чрез писмо, публикувано в официалната страница на клуба от Бирмингам. 

"Футболът бе другата ми голяма любов, така че с тъжно сърце обявявам оттеглянето си от него. Емоциите наистина са всепоглъщащи, ала с постоянната подкрепа на семейство, приятели и великолепните хора, с които се запознах, ще ми бъде по-лесно да отплавам от единствения живот, който съм знаел досега".

Сърцатият полузащитник вече повече от година се бори с остра форма на левкимия. Преди дни той сподели, че по-трудната част от лечението е преминала и с помощта на лекарства заболяването ще премине в по-лека фаза. 

"Никога не съм бил човек на големите думи. Само съм си вършел работата, оставайки благодарен за наличието на великолепни съотборници и великолепни хора около мен", споделя Стан в писмото си до феновете. 

Той също така благодари на съпругата си Паулина за подкрепата, която му е оказвала през последната година. Капитанът благодари и на всички членове от семейството си. 

Стилиян благодари и на привържениците, които са го подкрепяли в последната тежка година. Накрая Стан съобщава, че смята да помага активно на борещите се с левкимията чрез създаване на своя фондация.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!