Спецсъдът остави Стефан Бонев-Сако в ареста

Юлиан Христов 14 февруари 2012 в 10:22 2077 0

Спецсъд. Снимка: Сергей Антонов
Спецсъд. Снимка: Сергей Антонов

На късно заседание снощи малко преди полунощ Специализираният наказателен съд остави в ареста Стефан Бонев-Сако в ареста. Бонев заедно с други девет души беше задържан в рамките на операция „Чук“.

На Бонев е повдигнато обвинение за създаване на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Според съдиите събраните показания на свидетели са достатъчни, за да се смята, че Сако е бил ръководител на групата.

Съдебният състав счита, че е има достатъчно доказателства за съпричасността и на останалите в групата - Вселин Христов, Веселин Димитров, Христо Ангелов, Светослав Костакев, Милен Даврански, Гочо Гочев, Даниел Ангелов, Владислав Георгиев, Любен Стефанов, както и че е налице изключително висока степен на обществена опасност на деянието и извършителите.

Само за един от групата - Веселин Христов, съдиите наложиха по-лека мярка „домашен ареста“ за това, че е съдействал на разследващите по разкриване на дейсността на групата и извършените от нея престъпления.

За лидер на групата се смята Милен Даврански-Катерицата, а бандата имала строга йерархия. Тя разпространявала кокаин и марихуана и разчиствала пазара в поне половин София, разкриха запознати. Разследването започнало преди месец, а Катерицата бил обявен за издирване в средата на януари.

Сако стана популярен, след като през ноември 2009 година беше задържан за това, че е отправял заплахи за убийство към радиоводещия Боби Цанков. Според показанията на покойния вече радиовоще, Сако го подгонил с колата си и му е отправил и заплахи. Гонитбата станала между централния вход на Южния парк и светофара при хотел „Хемус“. Цанков потърсил помощ от познат от ГДБОП. Според обясненията на журналиста пред полицията Сако искал да го накара да спре да пише за Мето Илиенски и за това, че той е жив и се укрива.

Сако е известен като човек, който пръв през 90-те години започва да прави схема за разпространение на кокаин. По това време той се свързва с Мето Илиянски и започват да работят заедно. От 2000-та година Сако престава за няколко години да се занимава с наркотици и започва законен бизнес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!