Софийски блок потъва във фекалии

Вероника Шербанова 08 март 2013 в 12:09 2012 0

Софийска сграда потъва във фекалии. Снимка: bTV
Софийска сграда потъва във фекалии. Снимка: bTV

Жилищна сграда в квартал „Нови Искър“ в София потъва във канализационни води. В мазите на блока вече има 40 см мръсна вода и фекалии, съобщи bTV.

Живеещите в блок 4 на ул. „Юрий Гагарин“ се оплакват, че се будят през нощта с усещането, че има земетресение. Заради канализационните води в подземието се въдят червеи и плъхове, които вече се настаняват и в жилищата, а стените в апартаментите са покрити с мухъл. Живеещите в сградата се опасяват, че стените се пукат и блокът може да се срути.

„На втория етаж съм, а вече имам плъх“, оплаква се една от обитателките на блока. В сградата живеят и малки деца, допълни тя.

Проблемът започва преди пет години, обясняват жителите на блока. Досега те са подавали сигнали до общината и до „Софийска вода“, но без успех. Отговарят им, че канализацията им е незаконна.

Канализацията в района е построена по стопански начин и е с около метър по-ниска от останалите. Повечето сгради били и със септични ями, посочи районният кмет Даниела Райчева. Ще бъде назначена проверка, която да установи наистина ли блокът потъва и ще се вземат мерки за сигурността на хората, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!