Снахата на Сакскуборготски рекламира България с козметика

Борислава Бибиновска 04 януари 2013 в 11:42 4527 1

Княз Кубрат и съпругата му княгиня Карла
Княз Кубрат и съпругата му княгиня Карла

България е велика страна със своята красота, история и култура, с природата си, с кухнята, с народа си. 

С тези думи Карла Ройо-Вилянова, снахата на цар Симеон  II Сакскуборготски, определя привързаността си към нашата страна.

В интервю за сп. "Business Woman Magazine", княгинята разказва как се е зародила идеята да създаде козметичен продукт с българска розова вода.

Тя споделя, че решението за "Carla Bulgaria Roses Beauty" дошло след пътуване до Розовата долина у нас. Тя коментира, че е останала очарована от резултатите, които има върху кожата "магичната розова вода". 

"Тогава реших да пренеса нейната магия в Испания, но с козметична линия, в която има най-висок процент розова вода, включително и на българска", добавя снахата на цар Симеон.

По думите й продуктът й се е наложил на пазара в Испания въпреки икономическата криза, защото княгинята и екипът й са заложили на качеството, което розовата вода несъмнено притежава. 

На въпрос дали чувства себе си като "посланик" на българската роза, Карла отговаря:

"Аз обичам да говоря за българската роза, нейните предимства и, разбира се, нейния произход. България е велика страна със своята красота, история и култура, с природата си, с кухнята, с народа си. Много ми е приятно да разказвам за България и за всичко това. И бъдете сигурни, не пропускам възможност да го правя".

Тя споделя още, че когато посетила за пръв път нашата страна, останала очарована от пейзажите и от природата. Впечатлението си за България княгинята създава и през годините, в които общува с цар Симеон и неговото семейство.

"Цар Симеон е пример за всички ни, можем да се научим на много неща. Винаги съм чувала невероятни и красиви истории от него за България  - страната, която в продължение на 50 години му липсваше, но винаги я е носил в сърцето си".

Княгина Карла се чувства поласкана да бъде част от царското семейство, а срещата си с княз Кубрат определя като приказка, "като късмет да срещнеш прекрасен мъж".

Карла Ройо-Вилянова е съпруга на княз Кубрат Панагюрски, третият син на цар Симеон II Сакскуборготски и царица Маргарита. С княз Кубрат се запознава, когато била на 16, а той на 19. Две години по-късно станали неразделни. Заедно имат трима сина. Техни кумове са испанският престолонаследник принц Фелипе и сестра му принцеса Кристина

Определяна е за една от най-стилните жени в Испания. Често работи като декоратор за висша мода, магазини, витрини, офиси и др. Работила е за редица модни марки, сред които "Dior", "L'Oreal", "Garnier".

Автор е на книгата "Добрите обсноски в обществото".

Преди година Карла Ройо-Вилянова бе определена за жена-предприемач за 2011 г. на Испания. Тя печели престижната награда на фондация "FEDEPE" със своята козметична линия "Carla Bulgaria Roses Beauty".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада