Quantcast

Скандал в етичната комисия заради средния пръст на Чуколов (видео)

Елица Мартинова Последна промяна на 10 октомври 2013 в 17:20 4711 11

Протестиращите в сградата на НС
Протестиращите в сградата на НС

Със скандал приключи участието на протестиращите в заседанието на етичната комисия на парламента днес.

Демонстрантите бяха акредитирани от депутата на ГЕРБ Ирена Узунова, за да представят пред комисията сигнал, че Десислав Чуколов от "Атака" е показал среден пръст на протестиращите.

На заседанието присъстваха шестима души от протестиращите, които изчакаха прави, докато комисията приключи с планираните си задачи.

В края на заседанието Узунова се опита да прокара темата като точка от днешния дневен ред. Председателят на комисията Пламен Славов от "Коалиция за България" обаче й обясни, че има различна работна процедура. По-късно пред журналисти той отказа да се ангажира с прогноза кога сигналът за Чуколов ще бъде разгледан.

"Има правилник и председателят на Народното събрание определя дневния ред чрез материалите, които постъпват до него. Сигналът е внесен днес и адресиран до председателя на НС. Съобразно действащия правилник, това, което е внесено, предстои да бъде разглеждано в дневния ред", каза Пламен Славов.

Заседанието на комисията бе закрито набързо, след като представителите на протестиращите възразиха срещу отказа на Славов.

Депутатът на КБ Петър Мутафчиев им обясни, че не става въпрос за лично отношение към тях, а за спазване на правилника. Той коментира, че те ще бъдат повикани, когато точката влезе в дневния ред на комисията.

"Как не ви омръзва от вашите процедурни хватки. Той е играл и кючек пред нас, не е само средния пръст, но тогава го скрихте с камионите, за да не виждаме", каза Цветозар Вълков от протестиращите.

Същинският скандал обаче се разрази извън залата между депутата на "Атака" Кристиян Димитров, журналисти на партийната телевизия Alfa и представители на протестиращите.

Димитров показа белег на главата си и заяви, че протестиращите са провокатори. Вълков отвърна, че в нощта пред централата на "Атака" наистина е имало провокатори, но сред хората, дошли да внесат сигнала за Чуколов, няма такива.

През цялото време Павел Шопов от "Атака" се опитваше да извлече колегата си Димитров с обяснението, че "няма смисъл изобщо да се говори с такива хора".

В разправията се включи и екипът на телевизия Alfa.

"Вие обявявате всеки, който не е на вашето мнение, за комунист, а аз не съм комунист", каза репортерката на медията.

Операторът пък призова протестиращите да не повишават тон, на което те отвърнаха, че той не може да диктува тона на разговора, защото е само служител в телевизията на Волен Сидеров.  Репортерът отговори, че не работи за пари, а за каузата "Атака". В крайна сметка двете страни решиха да си тръгнат, тъй като стигнаха до заключението, че диалогът е безсмислен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2013 в 16:44

ми ходи си у Перник,като ти вандалстват!

11.10 2013 в 10:08

и те са едни "алфи", че знае ли се... Все едно да кръстиш помияр "Алфа" и да чакаш да стане водач на глутница!

10.10 2013 в 21:40

ТИ, ТОВА ЗА "ПРОСТИТУИРАЩИТЕ" ОТ МАЙКА СИ ЛИ ГО ЗНАЕШ??

10.10 2013 в 21:24

А лумпените и малоумниците от "Атака" какво могат?

10.10 2013 в 20:06

да бе диалога с гербаджиите реаниматорите и комунделите е много смислен палячо

10.10 2013 в 19:39

Диалог с протеституиращите лумпени??? :)
Забрави! Тия могат само да надуват вувузели и да вандалстват из центъра на София.

10.10 2013 в 18:56

А то, какво да очаквашдруго, като нито едните са националисти, нито бесепарите са комунисти, нито пък гробарите - демократи.
Менте върху менте, прескачат връз други ментета.

10.10 2013 в 18:31

"Демонстрантите бяха акредитирани от депутата на ГЕРБ Ирена Узунова..."
Кой го измисли??? И какво точно е искал да каже на български език?

10.10 2013 в 18:16

Чакайте сега.

Много бързате. Нали първо най-турската партия - ПП Юруш, трябва да пусне някой подкуп, да даде малко кинти, че тяхното изтърсаче да се окаже невинно.

Не може така правилно да очаквате да функционира държавния апарат с комунисти и псевдо-националисти (които обаче дават мило, драго и най-вече дупе на турците) на власт. ;)

10.10 2013 в 18:13

То вдясно - вечния интервюиран на протестите от всички медии :)