Системата за детските градини хвърли в смут родители

Мая Младенова 03 май 2013 в 10:43 4654 3

Детска градина. Снимка: БГНЕС
Детска градина. Снимка: БГНЕС

Системата за детските градини в София изненада с неприятно съобщение родители на приетите деца навръх Разпети петък, алармира читател на OFFNews.

След първото за тази година класиране на 27 април на родителите бе съобщено чрез имейл от системата, че имат срок до 17 май да съберат нужните документи (служебни бележки, медицински картон и пр.) и да запишат децата в детска градина или ясла.

Тази сутрин обаче системата разпратила ново съобщение, в което поставя нов срок - 3 май.

Съгласно правилника, кандидатурата на детето Ви ... ще бъде елиминирана, ако не се получи потвърждение за записване
в ИСОДЗ днес (03.05.2013 г.) до 18:00 ч., гласи имейлът.

Това вся голяма доза смут у родителите. "Притесних се, че сме изпуснали крайната дата за записване - днес все пак е неработен ден", коментира разтревожена майка. 

Проверка на редакцията установи, че имейлът с новия краен срок е изпратен погрешка от системата, тъй като в нея е заложено да разпраща такива съобщения всяка седмица за междинните класирания. За основото първо класиране обаче срокът е по-дълъг, тъй като на него приемът е най-голям, а и има шест неработни дни.

Телефоните на столичния инспекторат днес прегрели от обаждания на притеснени родители, които са в ужас, че ще изтърват така желаното място в детска градина.

Съвсем скоро до родителите ще бъде изпратено ново съобщения, което да ги информира, че последната дата за записване след първо класиране остава 17 май 2013 г., увериха от столичната обшщина.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки