Сините искат проверка на шефа на КРС

05 октомври 2012 в 10:47 2145 1

SMS бомбардировка от името на Михаил МИков
SMS бомбардировка от името на Михаил МИков

Правителството да се намеси в произвола, който мобилните оператори налагат на своите клиенти и ако трябва "човекът, назначен в комисията за регулиране на съобщенията да бъде сменен".

Това становище беше изразено от декларация на СДС, прочетена от парламентарната трибуна от депутата Ваньо Шарков. Декларацията идва дни след като стана ясно, че единият от телекомите прилага нелоялни търговски практики, като предлага на клиентите си сключване на договор по телефона.

Според текста на декларацията "тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество". 

От СДС са категорични, че в конкертния случай става въпрос не за договор от разстояние, а за "рекет и класическа измама, а телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях".

По закон Комисията за регулиране на съобщенията контролира параметрите и изискванията за качеството на услугите, предлагани от телекомите, припомнят от партията, като настояват министър-председателят да предприеме нужното да защити българските граждани от своеволието на мобилните оператори.

От СДС настояват подчинените на премиера комисии, да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови