Шофьор без книжка прати шестмесечно бебе в болница

Вероника Шербанова 10 юни 2013 в 12:04 1753 0

Линейка, снимка:БГНЕС
Линейка, снимка:БГНЕС

Шестмесечно бебе беше прието в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 42-годишен шофьор без шофьорска книжка, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен, цитирани от „Фокус“.

Инцидентът е станал около 18.30 часа в неделя на ул. „Съединение“ в село Мадара. 42-годишен мъж приближил с автомобила си Хюндай „Лантра“ група деца, които били на пътното платно. Мъжът не намалил скоростта и блъснал количка с шестмесечно бебе. Шофьорът не спрял колата, а напуснал мястото на инцидента и направил опит да се укрие.

Бебето е откарано в МБАЛ – Шумен с опасност за живота. След преглед лекарите установили, че има фрактура на черепа и на лявата бедрена става.

Полицията успяла по-късно да открие шофьора, блъснал детето. Той е 42-годишният М.З. От Мадара, който е карал автомобила без шофьорска книжка. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Това е третият подобен случай за последните няколко седмици. На 28 май 47-годишна жена уби 12-годишно момче, което пресичало на пешеходна пътека в свиленградското село Капитан Андреево. Жената карала с несъобразена скорост, затова не успяла да овладее колата, за да спренавреме, и ударила момчето. Детето почина на място.

Малко по-късно същия ден жена на мотоциклет блъсна 3-годишно дете и майка му, които пресичали на кръстовището между Околовръстното шосе и ул. „Суходолска“ в София. Детето почина на място.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови