Сержантът от Пловдив планирал убийството на семейството си

22 януари 2013 в 14:25 22582 4

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

Сержант Георги Тепавичаров, който уби съпругата и двете си децата, а след това сложи край на живота си, е планирал жестокото убийство.

Това съобщава Дарик, като се позовава на източник от разследването. Тепавичаров е прехвърлил семейната кола „Дачия" и апартамента на бул. „Македония" на брат си Костадин.

Жилището, в което семейството е живяло, е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови го закупили.

Миналата сряда военният занесъл чанта с хранителни продукти от дома си на брат си. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е взел решение да убие семейството си и себе си.

По ръцете на сержант Георги Тепавичаров има барутни частици, сочи химическата експертиза, която е вече готова. Това обаче още не доказва категорично, че той е убил семейството си. „На практика частиците могат да останат по дланите в продължение на дни, а тъй като е военен, може да е стрелял и по-рано”, обясниха разследващи.

Очакват се резултатите от балистичната и съдебно-дактилоскопната експертиза, които да потвърдят най-вероятната версия, че военният е извършителят.

Източник от разследването съобщи още, че сержант Тепавичаров е застрелял двамата си синове Илия и Ангел - на 9 и 3 г., и съпругата си Николина и се е самоубил в петък срещу събота през нощта.

Жената на военния е открита на леглото в спалнята с куршум в главата. Момченцата и бащата са били в детската стая. Децата са лежали в креватчетата си, а сержант Тепавичаров - на земята. Тялото му било затиснало вратата и по тази причина брат му Костадин не е могъл да я отвори.

Според лекари смъртта е настъпила, докато Николина и децата са спели и те са издъхнали мигновенно, без да страдат.

По случая работят и специалисти от Института по психология на МВР.

Междувременно от прокуратурата потвърдиха информацията, че семейството е имало големи кредити. Георги и съпругата му Николина имали общо над 250 000 лева задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!