СДВР се сдоби с 60 нови мотоциклета

Сделката е на стойност 1,4 милиона лева

OFFNews 24 октомври 2017 в 14:26 2126 0

Снимка Пресцентър МВР

Столичната дирекция на вътрешните работи се сдоби с 60 нови мотоциклета. Церемония по предаването им се състоя в Главната дирекция „Национална полиция“. На нея присъстваха зам. -министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, зам.-главният секретар Георги Арабаджиев, зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров и директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. 

50 от машините са предназначени за отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред” при СДВР. Те са от модела BMW F 700 GS, който е машина с възможности за движение и извън пътя. Задвижването е поверено на 798-кубиков двигател със 75 конски сили, който позволява на мотоциклета да развие максимална скорост от 172 км/ч.

Останалите 10 мотоциклета са за отдел „Пътна полиция” при СДВР. Те са от мощния модел на "баварците" BMW R 1200 RT с боксеров двигател, постигащ внушителните 125 конски сили. Те, както и останалите машини са подготвени за нуждите на МВР още в завода в Германия.

Зам.-министър Балабанов изрази надежда, че с новата техника служителите на СДВР ще бъдат още по-мобилни и по-уверени. Пожела им с новата техника да работят активно по охраната на Българското председателство на Съвета на Европа през 2018 г. Зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров пожела безаварийна работа на онези, които ще ползват новите мотоциклети.

Сделката е на стойност 1,4 милиона лева. Машините са купени със средства по постановление от миналата година заради нуждите на българското европредседателство.

За доставените мотоциклети са изготвени специфични изисквания по отношение на техническите им характеристики, отговарящи на съвременните норми. Те са оборудвани с технически системи, позволяващи тяхното позициониране чрез GPS-модул, което от своя страна дава възможност за бърза намеса и реагиране при необходимост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!