Съкращения на Летище София, администрацията мълчи

Николаос Цитиридис 02 октомври 2013 в 10:57 4192 1

Летище София Снимка: БГНЕС
Летище София Снимка: БГНЕС

Стотина работници от Летище "София" са били съкратени изненадващо, научи OFFNews.

Става дума за работници по чистотата, които били уведомени, че трябва да напуснат работа.

Информацията за съкращенията беше потвърдена и от бившия транспортен министър Ивайло Московски, но той обясни, че не е наясно за какъв персонал става въпрос. "Знам, че има големи съкращения на летището, но причината ми е неизвестна", каза пред OFFNews депутатът от ГЕРБ.

Потърсихме за повече информация представители на Транспортното министерство, които отказаха коментар и ни препратиха към пресцентъра на летището. Отговор оттам все още няма, въпреки отправеното още в понеделник запитване на електронната поща на летищната администрация. От пресцентъра обясниха единствено, че са получили въпросите, но не поясниха дали и кога смятат да отговорят на тях.

По информация на OFFNews съкращенията с в резултат на смяна на фирмата, която се занимава с почистването на Летището. След обществена поръчка е бил избран нов изпълнител, а съкращенията били "формални", тъй като старите работници ще продължат да работят на същото място, но с нов работодател.

Подобна поръчка обаче не е обявена в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Пред Нова тв съкратени работници се оплакаха, че в новия договор с новата фирма имало клауза за това, че минимум 60 човека от сегашния колектив трябва да бъдат преназначени.  Работниците обаче се притесняват, че тази клауза може да не бъде изпълнена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови