Роми атакуваха болница в Благоевград

Юлиан Христов 26 април 2012 в 09:57 817 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Роми нападнаха снощи медицинския персонал на МБАЛ-Благоевград, след смъртта на 56-годишна тяхна роднина.

Около 2:30 часа тази нощ в спешното отделение на МБАЛ - Благоевград жената е приета е приета в тежко състояние, с белодробна емболия. След като й е била сложена кислородна маска, жената е транспортирана до 4-тия етаж на болницата за снимка.

В асансьора обаче тя изпада в кома. След направената й снимка, тя е изпратена в отделението по кардиология, но вече мъртва. Двамата й сина, които я придружавали през цялото време, започнали да обвиняват лекарите за случилото се.

Малко след това пред болницата започнали да се събират близки и роднини на починалата.  Те се насочили към кардиологията и заплашили да „да разчекнат" дежурния лекар. Дежурните лекари натиснали паник-бутона.

Намесили се две патрулки на СОТ, една полицейска кола и бусът на специализираното звено за борба с безредиците. Полицаите избутали ромите с предупреждението пред отделението да останат само най-близките на починалата.

Тялото на мъртвата е в моргата за аутопсия, за да се установятпричините за смъртта. Все още не ясно дали близките й ще подадат жалба до Регионалния здравен инспекторат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков