Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Родители: Учителка запушва с чорап устата на детето ни

14 февруари 2013 в 08:42 2266 1

Детска градина. Архив: БГНЕС
Детска градина. Архив: БГНЕС

Родители на 6-годишно момче от Исперих се оплакаха, че учителка в детската градина запушва устата на сина им с мръсен чорап.

Детето е стресирано и вече не иска да посещава градината, когато госпожата е там, разказаха майката и бащата, цитирани от "Дарик радио". От ОДЗ "Първи юни" отричат случая. Персоналът твърди, че 6-годишният Теодор Добромиров и хиперактивен и бие останалите деца. 

Тодителите на Теодор - Мария и Христо - признават, че синът им е хиперактивен. Но категорично не са съгласни срещу това да се прилагат методи като запушване на устата с чорап. От община Исперих също настояват за уволнение на учителката Снежана Иванова. Оказва се, че детето на кмета Бейсим Басри посещава същото детско заведение и самият кмет подкрепя протеста на родителите. В детската градина пък има подписка в защита на колежката.

В момента инцидентът се изяснява от шефа на дирекция „Хуманитарни дейности" Йълмаз Касим.

 Учителката, срещу която е подаден сигналът, е с 30-годишен стаж, след жалбата на родителите излязла в болнични, вдигнала кръвно - обяснява директорката на детската градина.

 И двете страни са подали едновременно жалби в отдел „Закрила на детето". Това обаче е станало в понеделник и социалните работници още нямат становище по случая. Не изключват обаче междуличностен конфликт, съобщава "Дарик".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!