Прокуратурата: Пламен не е убит, самозапалил се е

Последна промяна на 04 март 2013 в 16:23 2433 2

Пламен не е бил убит, умрял е от раните си. Снимка: БГНЕС

Пламен Горанов е бил сам пред сградата на община Варна, когато се е запалил, показват иззетите записи от охранителните камери. Макар в момента воденото досъдебно производство за смъртта на 36-годишния мъж да е за склоняване към самоубийство, засега няма данни някой да го е подбудил към това.

Това обяви на брифинг днес говорителят на Районната прокуратура в морската столица Десислава Йотова.

Информацията е в отговор на разпространена информация в социалните мрежи, че има вероятност Пламен Горанов да е бил убит. Според автора на това твърдение Пламен е носел плакат с искания, чийто срок е бил 17 ч на 20 февруари, а мъжът се замозапалил сутринта на същия ден. Това даде основание за коментари, че до Пламен е имало мъж, който го е "запалил предварително". Семейството на починалия Горанов бе призовано от автора да поиска отлагане на погребението до установяване на истината.

На записите се виждат само случайни минувачи. Служител на общинска полиция е отишъл при Пламен непосредствено преди запалването и мъжът е казал, че ще се запали. Служителят тръгнал да извика помощ и когато се върнал, младият мъж вече се е бил подпалил, бе съобщено днес пред медиите.

Записите ще бъдат обект на техническа експертиза, за да се провери дали има монтаж на файловете, стана ясно още на прескоференцията. Прокурор Йотова каза, че в болничната стая не е била назначена охрана на Горанов, тъй като не е била налице заплаха за живота му. До момента са разпитани трима свидетели на инцидента. Разпитите продължават.

На брифинга днес следобед Районната прокуратура потвърди, че Пламен е носел със себе си плакат от гипсокартон с надпис "Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17.00 часа на 20 февруари 2013 г.”

На  местопроизшествието е открита туба със запалителна течност с вместимост 11 литра и още една туба с вместимост 5 литра, вероятно пълна със запалителна течност, използвана за самозапалването. При огледа е иззет като доказателство и един пожарогасител, използван от очевидци. В раницата на Пламен е имало ключ за автомобил, който не е регистриран на негово име, постелка и 4 спрея за рисуване. В момента разследващите се опитват да установят адреса, на който починалият мъж е живеел на квартира във Варна. В личната му карта е записан адрес в Добрич. Целта е от квартирата му в града да бъдат иззети различни писма, образци на неговия почерк, за да се установи дали надписът на плаката е изписан от самия него. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2013 в 03:16

Този кмет трябваше до сега 100 пъти да се оттегли от поста и да не се стига да тази трагедия. Не си струваше живота на този човек заради нашия боклучев кмет дето не става за нищо и е продажник на ТИМ. От както той е на власт единствено тази групировка се облагодетелства за наша сметка. Йорданов не прави почти нищо за Варна, а само стои там и урежда ТИМ с каквото си поискат. Кмета е за затвора, да не кажа друга дума! Нали трябва да сме демократични, човечни и либерални, затова мястото му е в затвора иначе бих казал, че май той трябваше да бъде на мястото на Пламен, но както и да е. Жалко е когато умират хора по такъв начин и заради такива неща. Протестите наистина трябва да продължават докато кмета не си отиде поне така ще се изпълни каузата на Пламен и неговата жертва няма да бъде на празно. Вие знаете ли, че кмета на Варна последната една година се криеше като мишка в общината и нито приемаше граждани нито можеше да се говори с него по телефон, по никакъв начин нямаше връзка и достъп с него. И ако това ми било кмет... Аз лично съм се опитвал да се свърша с него десетки пъти, но без успех и след това му писах жалби на които той така и не ми отговаряше. Този човек със сигурност не е станал кмет на Варна за да работи за благото на хората и града, а за лични интереси и за интересите на групировката ТИМ, която го държи в свои ръце с един видео филм на който той прави ...... с мъж. Това се знае от всички като цяло и се говори в гей средите на Варна, а много от по старите гей мъже твърдят, че го познават лично Йорданов и потвърждават за този филм. Няма нищо лошо в това който какъвто иска да бъде и да прави каквото му харесва, но не трябва да допуска заради някакви негови лични действия да става зависим и контролиран от други хора, защото тогава ощетява всички нас с неговите действия и бездействия. И кмета на Берлин е гей, но това не му влияе по никакъв начин на работата за своя град и хората са доволни от него. Моя коментар може да е краен за някой хора, но аз ще им кажа, че това е истина и е нищо пред това, което направи Пламен. В Габрово човек вкара колата си в общината. Всичко това става, защото има причина! Хората са недоволни от нещо. Никой не прави нещо така без нищо, особено такива крайни и сериозни неща. Нека всички се замислим и заедно да продължим това, което е започнато от Пламен и всички други Варненци.

04.03 2013 в 19:01

обаче няма да изкарат записите, нали?