Прокуратурата не е разследвала убития Сукалински

Юлиан Христов 30 март 2012 в 12:02 2281 0

Намереният мъртъв Димитър Сукалински  Снимка: БГНЕС
Намереният мъртъв Димитър Сукалински Снимка: БГНЕС

Няма информация убитият Сукалински, който е шеф на фен клуб "Пирин", да е бил заплашван, казаха от Окръжната прокуратура в Благоевград за OFFNews.bg. Същото обясниха и от полицията.

Справка в унифицираната система на прокуратурата сочи, че срещу него не е имало образувани производства, коментира говорителят на Окръжната прокуратура Весела Стоилова. По непотвърдена информация Банскалията е свързан с лихварство. Името му стана по-известно по време на изборите за президент през октомври, когато той предизвика скандал в една от секциите за гласуване в Благоевград.

Образуваното досъдебно производство е по член 115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство. То се води срещу неизвестен извършител. Направен е оглед на местпроизшествието, продължава аутопсията, разпитват се свидетели. За момента за заподозрени не може да се говори, като за момента се работи по всички версии, включително и тази, че убийците на Сукалински са били негови познати, обясниха от прокуратурата.

За момента не може да бъде потвърдено, че убийците в дома на Банскалията са били двама, както първоначално се твърдеше.

„В момента, в който имаме доказателства, които да уличават конкретно лице за извършване на престъплението, то ще бъде привлечено като обвиняем. На този етап още е рано“, коментира прокурор Стоилова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews