Президентът в отговор на компроматите: Платил съм данъците си до последния лев

Последна промяна на 18 юни 2013 в 14:35 3126 11

Росен Плевнелиев.  Снимка: Сергей Антонов
Росен Плевнелиев. Снимка: Сергей Антонов

Атаките срещу президента Росен Плевнелиев и твърденията, че той източил държавни пари чрез офшорна фирма, са за отклоняване на вниманието от безпринципните назначения в новото правителство. 

От прессекретариата на президентството разпространиха позиция в отговор на появилите се публикации, в които се твърди, че Плевнелиев е източил близо 1 млн. долара чрез кипърска фирма. 

"По повод публикации за нарушаване на закона и „източване на фирма „Линднер“ с 1 млн. долара“ от президента, Прессекретариатът на държавния глава заявява, че подобни твърдения не отговарят на истината. Доходите и имуществото на Росен Плевнелиев и на неговото семейство са публично известни и достъпни на интернет страницата на Сметната палата от първия ден, в който той заема публична длъжност", се казва в позицията.

В нея се казва, че в годините, в които Плевнелиев е развивал бизнес, той се е придържал към закона и е платил дължимите си данъци "до последния лев", както в България, така и в страните, в които е работил. 

"Доходите на президента Росен Плевнелиев и имуществото, което той и семейството му притежават, са с изцяло доказан произход. Нещо повече, в работата си като бизнесмен той не се е обогатявал от обществени поръчки, не е „усвоявал“ държавни пари и не е приватизирал държавни дружества на безценица.

Тиражираните версии са очакван отговор на принципните и категорични позиции на държавния глава за запазването на държавността, на морала при назначението на лица на висши държавни длъжности и в подкрепа на справедливото гражданско недоволство от последните дни. Подобни твърдения имат за цел да отклонят общественото внимание от безпринципните назначения в политиката и от справедливите протести на българските граждани срещу тях.

Президентът на Република България ще продължи да защитава демокрацията, морала и интересите на народа, независимо от компроматните войни срещу него", се казва още в официалната позиция от президентството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2013 в 13:08

Това на мен не ми звучи много като отричане.

18.06 2013 в 17:42

А кой се интересува от данъците ти? Що никой не се интересува от мойте?
Май не щото съм беден, а щото ако някой каже че съм шмекер - всички които го чуят ще се смеят до сълзи.

18.06 2013 в 16:51

Роско и той се онаглил, и ни прави на будали
А бе Роско, кой те пита дали си платил данъци
ПИТАМЕ ТЕ - ти излъга ли германците, измами ли ги и гепи ли 1 милион евро с мошеничество, това питаме
а за данъците е друга бира, за нея после

18.06 2013 в 15:45

Четете бе мишоци!!!

https://www.bivol.bg/plevneliev-offshore.html

18.06 2013 в 15:39

Ами нали знаете, в един момент обясненията дори и истински започват да звучат като оправдания. Доста гафове и доста напрежение се събраха, а накрая никакво правителство и никакви резултати. Трябва да заработи правителството, защото в крайна сметка нямаме никаква икономика и никакви алтернативи за съвземане от кризата.

18.06 2013 в 15:37

Колко ви плащат на пост, бе "другари" :) Къде са тези налични данни, къде са тези разследвания? Какво и е митичното на Линднер?! Разбирам, че не ставате за друга работа, ама гледайте поне малко да ги изпипвате тези платени публикации по статии :) Биете яко на кухо :)

18.06 2013 в 15:23

Много е смешно как някой списвач се е пънал, пънал и накрая родил идеята, че видиш ли "източил Линднер"! И как хубаво закръглили сумата - 1 мил долара! Хора, не оглупявайте. Линднер е международна фирма. Това не е политически пост, където крадеш и си врътваш края. Частните бизнеси имат навика да съдят когато някой краде от тях. Някой държави имат практиката да си преизбират тези, който крадат от тях...

18.06 2013 в 15:23

Има подробно разследване за Плевнелиев – “Операция президент” от Григор Лилов! И за митичната “Линднер”, и за далаверите и прането на криминални пари, .... Така че не е нужно някой сега да открива “топлата вода” за добре накиснатия БКП-памперс Роско! Тия, които в момента искат да се облагодетелстват от ситуацията, показват ниски интелектуални, технически и специални познания и възможности: един убедителен материал не могат да систематизират от множеството налични данни!

18.06 2013 в 15:16

Плевчо, а с какво друго Цвъки и Тиквоча те държат за ташаците?

18.06 2013 в 15:12

наслушахме се на кухи декларации. Чехльо не казва категорично и в прав текст дали има или няма офшорна сметка, също както и Цвъцко не каза категорично и в прав текст какви ги е дробил или не ги е дробил.
Хлъзгави като охлюви !!!!!