Прессъобщение по проект

02 септември 2013 в 10:00 1455 0

 .

 

ПРОЕКТ BG051PO001-04-02003

„ЗАЕДНО”    

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:

BG051PO001-1.1.10 „Квалификация и мотивация за конкурентно включване на пазара на труда”

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

 

„ВЕДА КОНСУЛТ” ЕООД - Габрово, Център за професионално обучение стартира проект „ЗАЕДНО” - професионално обучение на 105 безработни лица от уязвими групи.

Общата цел на проекта е насърчаване на икономическата активност чрез квалификация и мотивация за конкурентно включване на пазара на труда на уязвими групи и повишаване на адаптивността към изискванията на пазара на труда и конкурентноспособността на безработните лица от област Габрово. Общата цел на проекта е в съответствие със стратегията на ЕС «Европа 2020» за създаване на условия за по-широко прилагане на принципите за Учене през целия живот за създаване на икономика, основана на знанието и иновациите.

Общата цел ще бъде реализирана чрез специфични цели :

1. Предоставяне на професионално обучение на 105 безработни лица за придобиване на степен на професионална квалификация по специалностите«Организация на хотелиерството”, «Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца», «Сътрудник в малък и среден бизнес», «Производство на кулинарни изделия и напитки», «Текстообработване»;

2. Предоставяне на обучение на 105 лица по ключова компетентност - КК7 «Инициативност и предпримачество» - «Асертивно поведение в работна среда» .

3. Предоставяне на мотивационно обучение и разработване на планове за професионално развитие и усъвършенстване на 105 лица от целевата група.

Продължителност на проекта - 11 месеца

Стойност на проекта - 177760.33 лв.

За всички обучаеми безработни лица са предвидени стипендии за периода на обучението и транспортни разходи. Учебният процeс е обезпечен с комплекти учебни помагала и материали за различните модули.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. „Веда Консулт” ЕООД носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз или на ОПРЧР - Агенция по заетостта.

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови