Премиерът удължи срока за връщане на бонуси

Юлиан Христов 05 март 2012 в 14:26 1166 0

Министерски съвет. Снимка: БГНЕС
Министерски съвет. Снимка: БГНЕС

До сряда тази седмица е удължен срокът за връщане на бонусите, съобщи днес пред журналисти вицепремиерът Цветан Цветанов.

Решението било взето от премиера, който миналата сряда нареди всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат до петък. На последното правителствено заседание премиерът нареди на Цветан Цветанов от понеделник да започне да изготвя предложения за структурни промени в политическия кабинет за освобождаване от длъжност на лица, които не са върнали допълнителното си възнаграждение. „Имате възможността да се справите до петък с добрия Симеон Дянков. В понеделник идва лошият Цветанов", каза тогава премиерът.

"В сряда на заседанието на кабинета премиерът ще направи коментар по темата", каза днес Цветанов и изрази убеждение, че няма да има "колеги, които няма да са възстановили средствата". До момента няма яснота колко са върнатите средства, коментира още вицепремиерът. По непотвърдена информация върнатите до момента средства са за над 100 хиляди лева.

Премиерът Бойко Борисов няма да уволнява министри, зам.-министри и членове на политичисеките кабинети за получени бонуси, защото всички са ги върнали или дарили до петък. Това обяви днес пред bTV шефът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. По думите й Борисов е апелирал чиновниците да направят „лична и морална“ преценка. Предупреждението за уволнения, ако не върнат парите, пък не било заплаха, а право на премиера е да прецени ще може ли да работи с хора без добра морална преценка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови