Предстоят експертизи в дома на Йоско

Елица Мартинова 27 януари 2013 в 16:31 1524 0

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Експертизи в Гърция и България на оръжието, намерено в жилището на Йосиф Йосифов – Йоско, ще установят дали то е използвано за тежки престъпления. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция „Фокус“.

Цветанов е разговарял с гръцкия си колега Никос Денидиас за по-нататъшната съвместна работа между двете страни.

„Изразих моята благодарност за това, което направиха гръцките колеги за издирването на Йоско и установяването, че се намира в Солун. Колегите положиха много усилия, за да го локализират в квартала в Солун и впоследствие да бъде задържан изненадващо. Това даде възможност при обиските в апартамента да се намери целият арсенал, който е бил с него на територията на Гърция“, посочи вътрешният министър.

Той уточни, че в събота вечер български полицаи са пристигнали в Гърция, където са имали възможност да работят заедно с колегите си от югозападната ни съседка.

„Обърнах се към г-н Денидиас с молба заедно с гръцката полиция да направим цялостен анализ на всички тежки престъпления, които са извършени през последните 1,5-2 години на територията на Гърция. По наши данни от началото на 2011 г. Йоско е на територията на Гърция, където се е укривал. Експертизите от иззетото оръжие и иззетата техника ще дадат възможност - със съдебно-следствени поръчки - да направим подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления, както на територията на Гърция, така и на територията на България“, обясни Цветанов.

Той уточни, че конкретните обвинения срещу задържания ще бъдат повдигнати след експертизата на оръжията му.

Йоско Йосифов – Йоско бе задържан в Солун на 26 януари. 43-годишният Йоско от Костинброд беше обявен за международно издирване и по линия на Интерпол през 2012 г. във връзка с досъдебни производства за извършени тежки престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки