Понеделник на гнева: над 1000 в шествието на Anonymous (снимки)

Последна промяна на 05 ноември 2012 в 20:40 5418 8

Над 1000 демонстранти взеха участие в националното шествие на Анонимните в понеделник. Снимки: Сергей Антонов
Над 1000 демонстранти взеха участие в националното шествие на Анонимните в понеделник. Снимки: Сергей Антонов

Над 1000 демонстранти взеха участие в националното шествие на Анонимните в понеделник.

Събитието е част от Световния протест на Anonymous. Акцията е съвместна между Анонимните и Гражданска инициатива „Гражданска проблемна конференция“. OFFNews излъчи на живо шествието на „Анонимните“, което тръгна в 18 ч. от пилоните на НДК. След това протестиращите преминаха през бул. “Витоша”, скандирайки “Мафия”, “Много сме, силни сме” и “Не искаме полицейска държава”.

Инцидент край парламента

Някои от демонстрантите носеха и типичните за Anonymous маски.

Шествието на Анонимните трябваше да завърши пред храм-паметника „Александър Невски“, но част от протестиращите се насочиха към парламента.

Полицията два пъти  предупреди демонстрантите, тъй като те нямаха разрешение за протест пред сградата на НС.

Демонстрант счупи с паве стъклото на будката за акредитации на журналисти зад сградата на НС.

Пред Народното събрание пристигна жандармерия, стигна се и до арест на демонстрант.

Към края на шествието беше отправен призив за нов протест на Анонимните в София.

Протест за промяна

„Ще изнесем нашето виждане за това как животът в България трябва да се промени към по-добро“, заяви на пресконференция в неделя Янаки Ганчев от „Гражданска проблемна конференция“.

„Сега е времето на интернет революцията и политическите динозаври не си дават сметка какво точно се случва“, допълни още Ганчев.

Сред исканията на демонстрантите са свалянето на настоящата система на управление и свикване на Велико народно събрание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2012 в 17:56

Нека има протести, това означава че има и хора дето не спят. Но аз лично ще подремна още малко: )

06.11 2012 в 12:25

Протестите срещу Витоша ски бяха различни, с различни хора и различна кауза.

06.11 2012 в 12:15

С леви, с десни - няма значение. Това, което се случва в момента в страната е безобразно и е време да се прекъсне. Докато не сме се изнесли всички кадърни оттук и да оставим страната на циганите и политиците..... Те това и чакат, де.....
Що се отнася до това дали са мързеливи типчетата или не - може да се поспори. Не знам как е било на този протест, но по протестите срещу поправката "Витоша ски" протестиращите хич не бяха това, което ги описваха медиите - зелени талибани и пр. глупости. Ама на вас така ви се ще да ги представяте.... Мечтайте си... Рано или късно този народ ще се надигне, няма как да е по друг начин, то се търпи, търпи, ама вечно - не може....

06.11 2012 в 11:59

Този протест, до голяма степен е протест на мързеливи типчета с леви убеждения, без реална идея какво и как може да се промени или още по-лошо - с утопични безумни идеи. И не, те не са 99-те процента, те просто са гласовитите 12 процента.

06.11 2012 в 04:19

tova ne pravilno

06.11 2012 в 01:49

Тоя протест е на всички, на които им е писнало от произвола в тая дър.. пардон, територия! А 5ти номеври е просто повод, не причина. Както и приликите с Окупирай и прочие. Ще виждаме много такива занапред, и по-многобройни. Те ненапразно купиха водоноските за разпръскване на тълпи...

05.11 2012 в 23:21

моя грешка... исках да напиша на
деведесетте и девет процента!

05.11 2012 в 23:16

Този протест не е протест на Anonymous... Този протест е към движението наречено Occupy (Окупирай)... вярно, Anonymous го подкрепят, но те не са движението! Окупирай е световна сила отчасти вдъхновена от арабската пролет и е движение на единия процент, независимо дали са анонимни или не!