България се включва в „Световния протест на анонимните"

04 ноември 2012 в 14:50 1701 0

Хиляди българи с маски ще залеят най-малко 15 града в страната точно в 18 часа утре вечер. Снимка: БГНЕС
Хиляди българи с маски ще залеят най-малко 15 града в страната точно в 18 часа утре вечер. Снимка: БГНЕС

Хиляди българи с маски ще залеят най-малко 15 града в страната точно в 18.00 часа утре вечер, като по този начин страната ни ще бъде част „Световния протест на анонимните".

Това обявиха на пресконференция днес организаторите на протестите у нас от Гражданска инициатива "Гражданска проблемна конференция". В протеста ще се присъединят студентски организации, както и граждани, подкрепили инициативата в интернет. 

"Ние не сме анонимните, показваме се пред вас с лицата си", казаха организаторите Янаки Ганчев и Георги Палпурин.

На протеста ще изнесем нашето виждане за това как животът в Българя трябва да се промени към по-добро", заяви Ганчев. По думите му сега е ерата на интернет революцията и "политическите динозаври не си дават сметка какво точно се случва". 

Нашата организация и общото с Anonymous е борбата за свободата в интернет, 110 млн. лв. от нашите пари се дават, за да ни следят в онлайн мрежите. Не сме съгласни парите ни да бъдат насочвани срещу нас. Toва каза Янаки Ганчев, логистичен организатор на световния протест на 5.11. в България, каза Ганчев.

Пред храм-паметника "Александър Невски" ще представим нашето виждане за това как животът в България ще бъде по добър, разясни Ганчев. "Системата не е счупена, тя така е създадена, ние казваме "Стига". Да се борим за по-добро съществуване не е престъпление", заяви той.

Хората, които управляват, забравят, че са мандатоносители на суверена, може би не в понеделник, но скоро суверенът ще започне да си иска правата, каза още логистичният координатор. По информация на Ганчев над 50% от българите са в интернет, и над 50% от българите са негласуващи. Според него трябва поне да си зададем въпроса откъде идва това съвпадение. От моя гледна точка правителството се проваля, не искаме да се повтаря тази въртележка. "Едните слизат, другите се качват", допълни той.

Шествието ще бъде насочено срещу всички правителства. "Не е целта ни да изкараме хората на 5-ти и всичко да продължи по старо му. Говорим за влизане в постоянна протестна готовност", обясниха организаторите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови