Полицаи намериха 2-годишно дете без ЕГН

Мадлен Шишманова 28 август 2012 в 16:27 1804 1

Полиция. Снимка: Сергей Антонов
Полиция. Снимка: Сергей Антонов

Полицията в Бургас е открила 3 деца, които живеят в цигански бивак в гористата местност на Слънчев бряг. Едно от тях е 2-годишно и е родено в бивака, заради което няма нито акт за раждане, нито ЕГН.

Другите две деца са на въраст 9 и 11 години. И трите ще бъдат предадени на специализирани институции със заповед на директора на Дирекция „Социално подпомагане" - Поморие. По-големите деца са брат и сестра и ще бъдат настанени в дом за деца в Ямбол, а 2-годишното момиченце - в Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас.

Родителите на децата са неизвестни, съобщава полицията, цитирана от news.bg. Децата са били изоставени в катуна, който се мести постоянно.

Те са намерени при операция на територията на Слънчев бряг, целяща откриване на обявени за общодържавно издирване деца, склонявани към просия, проституиране, джебчийство.

На малчуганите ще бъдат издадени и лични документи по Закона за гражданската регистрация.

По време на акцията са заловени трима роми - две жени и един мъж. Те са принуждавали децата си, които са на възраст от 9 до 14 години, да просят в Слънчев бряг. Децата разхождали малки кучета и предлагали на туристите да се снимат с тях или да ги погалят срещу един лев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови