Подсъдим за "Октопода" паднал в банята, отлага делото

08 февруари 2013 в 12:02 1384 0

Алексей Петров. Снимка Сергей Антонов.
Алексей Петров. Снимка Сергей Антонов.

Медагелото "Октопод" спира поне за месец, защото един от подсъдимите е паднал в банята и е със счупено ребро. Заради травмата на Цеко Йорданов съдът отложи за 6 март делото, в което основен подсъдим е Алексей Петров.

Цеко Йорданов представи медицинско, че не може да се яви на съдебните заседания до края на февруари.

На излизане от съда Алексей Петров отказа на журналистите коментар по скандала за разработката "ДОН Буда". За това той щял да говори на следващото съдебно заседание. Петров не коментира и друг гореща въпрос - стрелбата срещу Златко Баретата, в която името му бе намесено от вътрешния министър Цветан Цветанов. Каза само, че ще се изкаже по тази тема, ако компетентните органи го призоват. 

Като свидетел на днешното заседание бе повикана и треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева, но тя не се яви заради служебен ангажимент. В залата обаче дойде като свидетел художникът Светлин Русев.

Подсъдими по делото "Октопод" са Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов. Те са обвинени в образуване или ръководене на организирана престъпна група, участие в ръководството на организирана престъпна група, която чрез използване на сила или внушаване на страх включва сделки или извлича облаги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови