Quantcast

Подсъдим за купуване на гласове: ДПС и Атака сме на власт

Последна промяна на 25 септември 2013 в 12:34 2753 5

Банкноти. Снимка: БГНЕС
Банкноти. Снимка: БГНЕС

„ДПС и Атака сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, какво щяхте да кажете вие журналистите: ето, те са на власт, оправдават, не съдят ...“. Това каза днес старозагорският общински съветник от ДПС Юсни Ибрям, цитиран от Дарик, на излизане от местния Районен съд, където бе гледано дело срещу него за купуване на гласове на последните парламентарни избори.

Ибрям се призна за виновен и подписа споразумение с Районна прокуратура, че от края на април до 9 май е дал по 44лв. на 9 души от с. Хан Аспарухово и Стара Загора, за да си издадат документи за самоличност и на изборите през май да гласуват за ДПС.

Районният съд осъди общинския съветник на пробация по чл. 55 от Наказателния кодекс за купуване на избирателски гласове. В продължение на 8 месеца съветникът от ДПС ще трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител в града.

"Не съм дал пари. Те просто казаха, че съм бил аз. Не искам да се влача по дела. Няма как да докажа, че съм невинен", каза Юсни Ибрям. Въпреки присъдата, той категорично заяви, че няма да напусне Общинския съвет. Ибрям добави, че на следващите избори гласовете за ДПС в Стара Загора щели да бъдат 5000 – с 2000 повече, отколкото партията събра на последните избори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2013 в 17:48

Ами беше си за средностатистическия индивид. Но винаги имаше едни 5-6% дето не стават за нищо освен да гласуват за атака...

Иначе ме кефи фразата: дал по 44лв. на 9 души от с. Хан Аспарухово и Стара Загора хахаха
И ОСТАВКА НЯМА?!?! Нагли нагли хахаха

25.09 2013 в 15:58

Чак очевидно не е било.

25.09 2013 в 14:53

"ДПС и Атака СМЕ на власт" е нещо, което беше очевидно още при създаването на Атака.

25.09 2013 в 14:43

Доказаните, хванати и осъдени за покупко-продажба на гласове са БСДДПС! Факт! Питайте сега ония екзактния агент Павел... питайте го и защо агитираше на турски език, когато в закона пише, че се агитира единствено и само на български!

25.09 2013 в 12:45

Е това е малоумие .
Уплашиха се всички купувачи и продавачи на гласове .... Пробация ...!!!???
"няма да напусне Общинския съвет" - ама такива изобщо не трябва да се допускат и на километър от държавно ръководство.