Подсъдим за купуване на гласове: ДПС и Атака сме на власт

OFFNews 25 септември 2013 в 12:34 3609 5

Банкноти. Снимка: БГНЕС
Банкноти. Снимка: БГНЕС

„ДПС и Атака сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, какво щяхте да кажете вие журналистите: ето, те са на власт, оправдават, не съдят ...“. Това каза днес старозагорският общински съветник от ДПС Юсни Ибрям, цитиран от Дарик, на излизане от местния Районен съд, където бе гледано дело срещу него за купуване на гласове на последните парламентарни избори.

Ибрям се призна за виновен и подписа споразумение с Районна прокуратура, че от края на април до 9 май е дал по 44лв. на 9 души от с. Хан Аспарухово и Стара Загора, за да си издадат документи за самоличност и на изборите през май да гласуват за ДПС.

Районният съд осъди общинския съветник на пробация по чл. 55 от Наказателния кодекс за купуване на избирателски гласове. В продължение на 8 месеца съветникът от ДПС ще трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител в града.

"Не съм дал пари. Те просто казаха, че съм бил аз. Не искам да се влача по дела. Няма как да докажа, че съм невинен", каза Юсни Ибрям. Въпреки присъдата, той категорично заяви, че няма да напусне Общинския съвет. Ибрям добави, че на следващите избори гласовете за ДПС в Стара Загора щели да бъдат 5000 – с 2000 повече, отколкото партията събра на последните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови