Почина простреляният в Пернишко ловец

08 януари 2013 в 09:12 1789 0

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

Почина мъжът, който беше прострелян по време на лов на 5 януари край Студена, Пернишко, съобщиха от „Пирогов”.

64-годишният Иван Степанов беше настанен в Неврохирургията на „Пирогов”. При постъпването му болницата му беше направена операция по спешност за освобождаване на налягането от черепната кухина.

Степанов беше председател на 35-а ловната дружинка в Перник. Ловците били на пусия, а пред тях излязло диво прасе. Тогава председателят на ловната дружинка подгонил животното, а останалите ловци стреляли. Една от сачмите попаднала в главата на 64-годишния мъж.

Според статистиката на земеделското министерство общо 17 души са загинали, а 42 са били ранени по време на лов от 2009 г. досега. 

През 2012 г. (по данни към 26 декември) значително по-малко ловци са попаднали в черната хроника: два са смъртните случаи – в монтанско и край Симитли, и 3 са нараняванията с ловно оръжие. В статистиката не е включен инцидентът край софийското с. Железница отпреди две седмици, когато двама ловци взаимно се простреляха смъртоносно. Единият беше 49-годишният директор на „Национална спортна база“ ЕАД Петър Божилов, а другият – 70-годишен ловец. Това не е бил ловен инцидент, уточниха от агроведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови