Перник иска 20 фургона за бедстващи

Юлиан Христов 23 май 2012 в 17:04 1551 0

Росица Янакиева. Снимка: БГНЕС
Росица Янакиева. Снимка: БГНЕС

Община Перник ще поиска 20 фургона за настаняване на бедстващи граждани. Това стана ясно днес на пресконференция на кмета Росица Янакиева. Тя съобщи, че общината разполага с четири жилища от резервния си фонд, които също могат да бъдат използвани.

Прекратени са отпуските на общинските служители от "Пътно строителство", "Териториално и селищно устройство" и от данъчната служба. Деловодството и данъчната служба ще работят през предстоящите почивни дни.

Общо 14 екипа оценяват нанесените щети. До понеделник документите трябва да бъдат готови за внасяне в междуведомствената комисия към Министерския съвет. В лошо състояние са четири детски градини. Две от тях ще бъдат съборени и ще се изградят отново. Янакиева ще иска да се увеличи броят на учениците в отделните групи, за да могат да бъдат преразпределени децата в други детски заведения.

Вероятно ще се наложи и преместване на няколко училища, които имат проблеми със сградите си. Кметът на Перник апелира гражданите сами да започнат възстановяване на жилищата си, защото отпускането на средства по закон е след предоставени от тях документи.

Досега са постъпили пет молби за спешно настаняване. Вчера са заведени 320 молби, а днес до обяд - 352 молби, за щети, нанесени на частния жилищен фонд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови