Пенсионерите: Минималната пенсия да стане 160 лева

Последна промяна на 25 април 2013 в 13:20 1455 0

Пенсионери. Снимка: sxc.hu
Пенсионери. Снимка: sxc.hu

На протест пред сградата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) пенсионерите настояват за увеличение на минималната пенсия на 160 лв., считано от 1 април 2013 г. Те искат също обезщетението за майчинство през втората година от отглеждането на детето да се повиши на 310 лв.

Експерти от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) се срещнаха днес с протестиращи пенсионери от националната инициатива „Социална солидарност” (НИСС).

Директорът на дирекция „Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд” в МТСП Емил Мирославов и експерт от същото звено се запознаха с исканията на пенсионерите и получиха от тях декларация, адресирана до премиера Марин Райков.

Венелин Райков, национален координатор на НИСС и член на Обществения съвет към министъра на труда и социалната политика, представи исканията на организацията в сферата на социалната политика. Декларацията ще бъде представена и на утрешното заседание на Обществения съвет към МТСП.

Емил Мирославов увери протестиращите, че политическото ръководство на МТСП ще се запознае с исканията им. Той акцентира върху важността на диалога с гражданските организации за успешното решаване на проблемите в социалната сфера.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !