Павел Тренев от „Орион“ остава в нелегалност

Юлиан Христов 10 април 2012 в 13:34 3571 0

Павел Тренев
Павел Тренев

Соченият за дилър и действал под крилото на кръга „Орион“ измамник Павел Тренев остава в неизвестност. 

Подсъдимият за източването на 6 млн. долара от сметки на руския бизнесмен Майкъл Чорни от Централна кооперативна банка (ЦКБ) през 1995 година бе обявен за общонационално издирване, след като изчезна през 2004 година.

Както OFFNews.bg съобщи, името Павел Тренев „изплува“ в списъците с имащите право на глас на президентските избори българи в Чикаго. Редакцията подаде сигнал за това  в Криминална полиция. След близо месец проверка от там ни отговориха, че става въпрос за съвпадения на имена и регистрираният Павел Тренев не е човекът, който полицията търси. За целта са били отправени запитвания в Централната избирателна комисия и Министерството на външните работи.

Адвокатът на Тренев поиска подобна проверка на последното заседание по делото срещу клиента му, което вече осма година върви на първа инстанция. Така процесът срещу Тренев ще продължи да се води задочно, а съдбата на подсъдимия остава неясна.

Очаква се на следващото заседание по делото с видеоконферентна връзка да бъде разпитан Майкъл Чорни, който в момента се намира в Израел. Руският бизнесмен успя да осъди ЦКБ заради аферата и парите му бяха изплатени. Неофициално се смята, че изтеглените пари на Чорни са отишли за създаването на банката на „Орион“ – Българска земеделска и промишлена банка (БЗПБ). В същото време Жан Виденов се дистанцира от Тренев и от приписваното му влияние, като го определя като „дребен международен мошеник“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!