Quantcast

Патрули и камери пазят "Овча купел" от бежанците

Последна промяна на 07 октомври 2013 в 10:09 4927 26

Протест на сирийските бежанци в Пъстрогор
Протест на сирийските бежанци в Пъстрогор

Допълнителни полицейски патрули и монтирано видеонаблюдение в детските градини и училищата ще гарантират спокойствието на жителите в столичния квартал „Овча купел“, където се намира приютът за прием на бежанци.

Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че във връзка с потока от сирийски бежанци в Общината са постъпвали оплаквания от родители на деца в детските градини и училищата в квартал „Овча купел“.

„В началото имахме доста сигнали, но мои екипи и аз се срещахме с хората на място. Осигурихме това, за което настояваха те - допълнително полицейско присъствие, допълнително сметосъбиране, осветление, видеонаблюдение в детските градини и в 155 ОУ в квартала, за да има по-голяма сигурност“, каза столичният кмет.

Тя предупреди, че натискът върху София е твърде голям, защото всички центрове за бежанци вече са със запълнен капацитет и не могат да приемат повече хора.

Фандъкова алармира още, че не всички бежанци ще успят да намерят работа и квартира, след като получат статут за пребиваване. По тази причина Столична община се готви да посрещне нуждите не останалите без алтернатива сирийци през зимните месеци.

„Тези хора получават статут и след това излизат навън, и трябва да мислим за по-добри условия през зимата, защото и без това през зимата от цяла България тук се стичат много хора, които очакват от нас да бъдат настанени на топло, да има храна. И това са ангажименти на Общината към хората от цялата страна, а сега вече и към чужденците“, изтъкна Йорданка Фандъкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2013 в 05:18

А защо си мислиш,че сме лоши майки? Понеже си пазим децата ли,понеже вместо аз да имам работа е по добре сириеца да има работа а ?!

08.10 2013 в 05:15

Галя разбирам те и аз уча там,ясно ми е за какво говориш.Няма смисъл да навлизам в излишни обяснения :)

08.10 2013 в 05:13

Абе я по добре ходи сам си пръсни празната тимберица,какво се опитваш да кажеш,че като хрантутиме гнусните,смръдливи манговци дето гледкат по 15 копеленца ставаме некви супер яки ли.Ами аз предпочитам тия 200 кинта дето ми ги взима смешната държавица да си ги давам за мойто дете,а не за безбройната рода на Айшето дето се бие за помощите идващи от наще заплати.Тебе ако ти е густо така осинови си една махала аз предпочитам да ги видя през комина,за сирийците няма да говоря цяла Европа ги връща секви некви с обратна разписка,че са долни емигранти,тука бежанци е айде нема нужда то не са сирийци,малийци и т.н. не знам дали се разхождал из София скоро ама бели хора няма,така,че ти и тъпото ти мислене сте за прекия път ... През комина :*

07.10 2013 в 18:23

Няма ли някакъв начин нужните неща - независимо дали храна, или дрехи, да се носят направо в дома. На мен, например, ми е много по-удобно да ги занеса направо в Овча купел - хем ще съм сигурен, че са стигнали по предназначение, хем няма да се влача по центъра, а и не знам дали сте попадали на новините за работното време на центровете за приемане на помощи - има такива, които работят примерно вечер по половин час...

07.10 2013 в 18:14

Благодаря ти за този коментар! ++++

07.10 2013 в 18:09

Да, Мария, така е - това, което правим Е "пародия на добронамереност". Аз предлагам да ги отстрелваме още на границата, за да сме сигурни, че ти ще имаш какво да ядеш! Изхранваш и гледаш циганите? Плащаш чужди сметки? Чудиш се защо? ЗАЩОТО живеем в общество. Ако не те кефи - хващай гората. Не давай нищо, но няма и да получиш нищо!

07.10 2013 в 16:56

Абе вие сърца имате ли? В кой век живеете? Какви майки ще бъдете?

07.10 2013 в 15:42

я ги пращайте в германия при меркел да си ги гледа.тя и без тва си ги обича,наще мангусти ни стигат,та и още да долазват тука

07.10 2013 в 15:18

Кристина,
разбрах намека Ви. Но за жалост(или пък за щастие!) никога не съм имала познания, цел и най-вече желание да се занимавам с политика, политически партии и подобни дейности. В съвсем друга насока се развивам, за щастие! :)
На мен също ми е мъчно за тези хора или по-скоро за тези от тях, които наистина страдат, дори имам у дома дрехи, които смятам да занеса, където трябва, за да стигнат до бежанците, но не е това решението на нещата. Това с храната, дрехите и лекарствата е временно и нуждаещо се от постоянно осигуряване. Смятам, че след като има хиляди български граждани, за които държавата не се е погрижила(независимо от причините), редно е сега границите да се затворят и да не се приемат повече бежанци, не само , защото така се намаляват шансовете на българските граждани, които се нуждаят от помощ, но и защото от тук идват и много други потенциални проблеми, които вече съм изброила, а и нови пътеки за кражба на пари!
Не съм расистка, не съм и някой, който мрази бежанците, просто смятам, че и за тях, и за нас, е много по-добре да не са тук.

07.10 2013 в 14:44

В писаното над мен, виждам прословутото Българско гостоприемство. Идеално си личи и колко прогресивен народ сме. Нашите баби и дядовци, нямат на 100% цифрова телевизия, тия искали да ядат ... ай сиктир да мрат. Оцеляването на човешко същество е сложено по приоритет по-ниско от цифровата телевизия и какви ли не още животоспасяващи основни човешки права... Продалжава се с демагогията че видиш ли сме били бедна държава. Ние сме богата държава в която много се краде, но това не ни оневинява и трябва да си поемем тежеста като нация във всяко едно отношения. Няма шикалкавене тука. Имаме ангажимент за изпалняване. Независимо колко мрънкате че ви е писнало да плащате, ще плащате, защото така трябва. Нямали какво да ядат а по цял ден постове в интернет... хайде не на мене тия. Платени фатакисти форумни писачи. Да пишите такива простотии, за десетина стотитнки на пост .. ако не ви се плаща изгонете крадците от политиката. Волен е първи в списъка с "ятаците".