Осман Октай: Станишев сви палатката и влезе в тона на сараите

10 октомври 2013 в 10:30 2681 4

Осман Октай, Снимка: БГНЕС
Осман Октай, Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев влезе "в тона на сараите", след като председателят на ДПС Лютви Местан му размаха пръст от ефира на bTV. Тава коментира за коалиционните взаимоотношения бившият зам. председател на ДПС Осман Октай в студиото на „Тази сутрин”.

Октай припомни двете интервюта на Станишев и Местан, взети през ден. „В понеделник Станишев каза, че Делян Пеевски за шеф на ДАНС е предложение на ДПС. В сряда Лютви Местан размаха пръст, че това не е вярно и че той трябва да си мери приказките”, обясни Октай, позовавайки се на собствените си отношения с лидера на ДПС и начина му на комуникация. „След неговото предупреждение към коалиционния партньор видяхте как Станишев сви платната и влезе в тона на сараите”, каза Октай. Виждате, че Борисов вчера не смееше да коментира какво стана в Конституционния съд, сякаш много политици се страхуват да коментират казуса с Пеевски – значи, че и те са зависими от съответните кръгове, добави той.

Бившият зам. председател на ДПС коментира, че Делян Пеевски е действително поставено лице на съответни кръгове с влияние. „Случаят Пеевски доби обществена значимост, защото даде сигнал за задкулисието и начина на взимане на решенията на институциите в страната. Днес въпросът не е „Кой назначи Пеевски”, а „Кой управлява страната”. Октай посочи, че в ДПС вече няма мнения вече, а има мнения на един човек, който се води почетен председател, но всички се страхуват от неговата дума”. Затова не могат да сложат на масата името на кой го е назначил, посочи той с намек към Ахмед Доган, който в момента заема позицията на почетен председател на партията.

 Осман Октай посочи, че поставени лица има във финансите, в политиката, има и финансови кръгове. „ Тройната коалиция преди време си имаше банка - Росексимбанк банк на Емил Кюлев и сега си имат банка - КТБ”, заяви той, уточнявайки, че това е ярък пример как с държавни пари се контролират медии и политици. По думите му трябва да се обърне внимание на това кои политици имат кредитни карти от КТБ. Според неговите думи Волен Сидеров имал такава за 40 хил. лв., която се захранва от банката в края на месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови