Осъдиха Йоско на осем години затвор

Юлиан Христов 10 февруари 2012 в 17:29 3702 0

Йосиф Йосифов-Йоско. Снимка: БГНЕС
Йосиф Йосифов-Йоско. Снимка: БГНЕС

Осем години затвор получи Йосиф Йосифов-Йоско, който на 2 март 2011 година при катастрофа на столичния бул. „България“ уби двама души и рани други двама.

Състав на Софийски градски съд присъди и изплащането на 680 000 лева обезщетение за роднините на жертвите.

В злополучния ден Йосифов е карал бронирания си джип „Мерцедес“ с превишена скорост и 2,6 промила алкохол в кръвта, а загиналите са двама мъже - 53-годишният Димитър Керчев – баща на 3 деца и 31-годишният Станислав Михайлов – с дете на 2 г. 1.25 милиона лева компенсации поискаха семействата на загиналите и на пострадалите от катастрофата, която причини Йоско. Тежко бяха ранени 33-годишният Йордан Мицин и Ангел Митов – на 48 г.

Джипът на Йосифов навлязъл в насрещното движение и с висока скорост се е забил челно във ван „Киа“.

Днес прокуратурата поиска максималното предвидено от закона наказание за катастрофата, което е 15 години лишаване за свобода.

„Няма човек, който да иска да причини това на толкова семейства, включително и на своето. Оставам на съда да прецени наказанието и аз ще се съобразя с него”, каза Йосифов пред съдиите. На предното съдебно заседание Йоско направи самопризнания.

Адвокатите на пострадалите посочиха, че обвиняемият не за пръв път е карал след употреба на алкохол и почти всички от пострадалите искат да им се изплати парично обезщетение за неимуществени вреди в размер на 100 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!