Осъдиха хасковлия, искал да разбие вратата на окръжния прокурор

Юлиан Христов 24 април 2012 в 11:40 835 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Състав на районния съд в Стара Загора постанови 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок, както и обществено порицание за 55 годишен хасковлия.

Петър Желязков е признат за виновен по обвинение за хулиганство затова, че на 17 май 2011 г. е направил опит да разбие вратата на тогавашния окръжен прокурор на Хасково Иван Ванчев. При неуспешния си опит да накара прокурор Ванчев да помогне за проблема с отнет имоти, Желязков високо оповестил мнението си, че всички прокурори в Хасково са "курви, мафиоти и убийци".

В продължение на години Петър Желязков твърди, че в Хасково има организирана престъпна група, в която влизат, полицаи, прокурори, съдии, журналисти и съдебни изпълнители. Досега е пуснал жалби срещу 20 съдии, които според него били виновни за отнетите му имоти. Причината за неговия гняв е, че загубил къщата си след като не можел да си плаща вноските по банковия кредит. Именно по този повод на 17 май 2011 г. отишъл в прокуратурата и поискал от Иван Ванчев да му подпише документ, за да си върне дома, който по думите му попаднал в имотната мафия. Петър Желязков преди няколко години обвини и репортери в Хасково, които знаели за умишлени палежи срещу негови имоти, но прикривали престъпленията. Преди няколко години Желязков успял дори да скъса няколко обвинителни акта в съдебната палата на Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews