Опозицията: Арестът на Аврамов е PR акция

Лъчезар Вълев 18 юли 2012 в 14:05 1399 0

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

„С решението да отстраним Аврамов от ГЕРБ показваме, че и при най-малкото съмнение за нарушение на закона се предприемат адекватни мерки. Това показва, че никой не се ползва с някакъв политически чадър.

Това заяви за "Фокус" депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.

"Всички в нашата партия са наясно, че при създаване на такива ситуации, които са свързани с корупция, нарушение на закона, се предприемат точно такива мерки, така че няма начин този случай да повлияе негативно, а ще повлияе дисциплиниращо”, каза още той.

Според Нунев е недопустимо Аврамов да остане народен представител, тъй като той уронва престижа на партията.

По-рано от управляващата партия обявиха, че задържаният депутат е отстранен от всички ръководни длъжности и членството в партията му е прекратено.

"Това е изключително тежка мярка за народен представител и показва, че мерките, които предприе Изпълнителната комисия, са адекватни”, обясни Нунев.

От своя страна депутатът от "Синята коалиция" Йордан Бакалов заяви, че с ареста на Аврамов се цели чрез PR да се покрият негативите от доклада на Европейската комисия.

Той даде и друг пример за подобни действия.

"Покрай пожара на Витоша, например, изгоряха 13-те процента повишение на цената на тока. Една седмица никой не говори за тези 13%. За мен - определено това се прави умишлено, точно в тази посока", каза Бакалов.

Според Бакалов, арестът на депутата Димитър Аврамов, както и вчерашният отчет на МВР, са опити да се създаде нова тема, която да замете реакциите около доклада на ЕК.

Отчетът на МВР беше направен съвсем умишлено точно един ден преди оповестяването на доклада, каза Бакалов.

"Защо, след като е станало ясно, че се касае за получаване на 50 000 лв., проверяващите не са изчакали, за да установят всички участници във веригата. Възможно е тези пари да не са били адресирани само до депутата", коментира синият народен представител.

По думите на Бакалов сигналът срещу депутата от ГЕРБ е дошъл от Софийската прокуратура.

"Знаете, че по принцип прокуратурата е господар на разследването. Тук, според мен, изобщо не трябва да се търси изпълнителната власт. В доклада не се фиксира конкретно прокуратурата като прицел на критика, а по-скоро се казва, че всички по веригата имат определена вина – МВР, прокуратурата и съда", допълни народният представител.

Според Бакалов не трябва да се пренебрегва факта, че докладът за България се пише до последния момент, както и това, че управляващите в момента се опитват да смекчат това, което е написано като чернова и е изтекло в публичното пространство.

"При всички случаи мониторингът спрямо България ще си остане до 2013 г.", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови