Офроуд до пожара в Сливен

Владимир Йончев 09 октомври 2012 в 10:11 3394 1

Атанас Стефанов
Атанас Стефанов

Любител на офроуда отново бе с решаващ принос за потушаването на поредния пожар. Атанас Стефанов от Сливен е успял да превози с джипа си пожарникарите до изглеждащия непристъпен район под връх Чаталка, за да угасят пожара, който избухна там в неделя.

Стефанов е направил много курсове с джипа си, за да качи огнеборците в планината. "Сливенски вести" и Нова телевизия публикуваха репортажи за него.

От кадрите (на 0:31) личи, че Наско е с лепенка OFFRoad-Bulgaria.com на машината си.

Доброволците от най-големият мъжки форум в България участват в много от акциите по потушаването на пожари. Решително бе участието им при гасенето на пожара на Витоша. Те се включиха и в потушаването на големия пожар в Рила.

Ето какво разказва Атанас Стефанов пред камерите:

„Екшън беше положението. Момчетата бяха без кислородни маски, на добра воля. Ние се качихме към 10 часа снощи. Беше тъмно, без светлина. Вятъра беше постоянно променлив, можеше да върне газове и да ги задуши. Мисля, че всеки българин трябва да го направи това. Всеки, който има душа и сърце. Не е въпроса като видиш нещо такова да се натискаш до мекия задник на жена си... Въпросът е да имаш малко патриотизъм и да излезеш."

 Наско е семеен с една дъщеря. Има собствен бизнес и е любител на екстремните спортове. Не участва професионално в офроуд състезания, но пък джипът му е професионално направен. В гасенето на пожара са се включили както пожарникари, така и служители на Горското стопанство и доброволци.

Към момента огънят е напълно овлядян.

 

Източник: Сливенски вести и Нова ТВ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!