НС възложи одит на МВР по времето на ГЕРБ

Елица Мартинова 11 юли 2013 в 13:25 1734 1

Сметната палата Снимка: Уикипедия
Сметната палата Снимка: Уикипедия

Парламентът реши да възложи на Сметната палата одит на Министерство на вътрешните работи за периода между 1 януари 2010 г. и 31 май 2013 г. Проверката съвпада с управлението на ГЕРБ.

Сметната палата трябва да е готова с одита до края на октомври 2013 г.

Автори на предложението са депутатите от "Атака". Националистите внесоха законопроекта на 6 юни. Павел Шопов от партията на Сидеров излезе на трибуната, за да защити инициативата. Според Шопов по време на управлението на ГЕРБ МВР е представлявало "бездънна яма". По думите му във ведомството са постъпвали и са се източвали пари по неясен начин.

"На основание чл. 7, ал. 1, изречение второ от Закона за Сметната палата /ЗСП/, отправям настоящото искане за възлагане на Сметната палата на РБ задача да се извърши одит по чл. 5, ал. 1, т. 2 от ЗСП, а именно одит за съответствие при финансовото управление на Министерството на вътрешните работи за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г.", гласи искането, отправено от Волен Сидеров.

Одитът на Сметната палата би трябвало да даде яснота около средствата, използвани за употреба на Специални разузнавателни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови