Ниско прелитащ самолет хвърли в паника жители на Старозагорско

27 май 2013 в 13:15 9505 1

Ниско прелитащ самолет хвърли в паника жители на Старозагорско. Снимка: pan.bg
Ниско прелитащ самолет хвърли в паника жители на Старозагорско. Снимка: pan.bg

Ниско прелитащ самолет хвърли в паника жители в област Стара Загора. 

Очевидци алармираха за аварирал пътнически самолет Еърбъс на територията на областта. По информация на БНР в Областната дирекция на МВР са подадени няколко сигнала. 

Жител на село Рупките, Чирпанско, алармира, че видял самолета да прелита на височина около 300 метра, насочвайки се към магистрала "Тракия" за кацане. Според други очевидци от опашката на самолета излизал дим. 

До момента официално няма информация за аварирал или катастрофирал самолет на територията на страната.

От ОДМВР-Стара Загора и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) съобщиха за OFFNews, че нямат подобна информация. Полицията в областния град не е получавала сигнали за инцидент с пътнически самолет. От транспортното ведомство обясниха, че в РВД няма данни за аварирал самолет или за самолет, който се е отклонил от пътя си. 

До момента няма официална информация за самолета и за причините той да прелети ниско над селищата в областта. 

Според специализираното издание за авиация сп. "Аеро" става въпрос за самолети на израелските ВВС. В периода от 23 май до 9 юни на летище Граф Игнатиево се очаква да кацнат освен няколко F-16, но и два Boeing KC-707 "Saknai". Според списанието,  което ни предостави снимки от прелитането на самолетите, "Боинг"-ите са предназначени за зареждане на изтребители от въздуха.

Разрешението за кацане на израелски самолети беше дадено от Министерски съвет и то касае провеждането на съвместното българо-израелско учение „Collector`s Item". Тренировките са част от плана за двустранно сътрудничество в областта на отбраната от миналото Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови