Недоволни палят свещи под прозорците на президента

Милен Енчев 01 март 2013 в 14:34 3970 3

Протест на
Протест на "Дондуков" 2. СНИМКА: БГНЕС

Петдесетина граждани се събраха пред сградата на президенството днес следобед в знак на недоволство срещу хората, които ще изберат т. нар. Обществен съвет. Преди началото на заседанието на "Дондуков" 2 недоволните отвън казаха, че  не виждат легитимни техни представители сред поканените за участие в съвета.

Консултации за съвета текат в момента под ръководството на държавния глава Росен Плевнелиев. Общественият съвет ще консултира евентуалното служебно правителство, когато то бъде назначено.

Група хора, събрали се около един от неформалните лидери на протестите Янаки Ганчев, запалиха свещи за здравето на Чавдар Янев. Това е човекът, който осъди "Топлофикация" след дългогодишна съдебна битка, а после обяви гладна стачка пред Висшия съдебен съвет. Според Ганчев Янев е в тежко здравословно състояние. 

"Случващото се в тази сграда е цирк, наречен демокрация и подмяна", обявиха демонстранти.

Оказа се, че почти всяка от представените на консултациите организации си има свой контрапункт сред протестиращите отвън. Така например срещу природозащитника Тома Белев се обявиха двама бизнесмени от Поморие, които го обвиниха в рекет. Те казаха, че представляват Национална асоциация "Българско Черноморие".  Кирил Димитров от асоциацията, който е и собственик на мини-голф комплекс и малък комплекс с вили, потвърди обявеното в медиите намерение да се свика референдум, който да даде право на черноморски общини да се самоуправляват по швейцарски модел. Кирил Димитров се обяви и в подкрепа на кмета на Поморие Иван Алексиев от ГЕРБ, който иска да покани инвеститори за голям хотел в морето. "Това ще привлече висок клас туристи, а не като на Слънчев бряг - пияници", каза бизнесменът.

Репортаж за хода на консултациите в президенството - ТУК

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!