Не може да искате касиране на изборите - какво като резултатът не ви харесва?

Александра Маркарян 20 май 2013 в 10:40 5800 14

Паскал Перино Снимка: http://laregledujeu.org/
Паскал Перино Снимка: http://laregledujeu.org/

Не може, щом резултатите не ви харесват, да призовавате да се гласува наново. В демокрацията не трябва никога да си лош губещ, защото тогава ще си и лош печеливш. 

Това заяви днес френският професор Паскал Перино в интервю за БНР. 

Касиране на изборите поиска лидерът на партия ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Днес Цветан Цветанов (ГЕРБ) прогнозира, че до няколко месеца ще има нови предсрочни парламентарни избори.

Според проф. Перино, директор на Центъра за изучаване на френския политически живот (CEVIPOF) и световно име в областта на електоралната социология, искането на ГЕРБ за касиране на изборите като действие няма.

Проф. Перино не изключи хипотезата Волен Сидеров да подкрепи коалиционна ос между БСП и ДПС въпреки формалното противоречие с принципите на "Атака".

"Крайно десните добре улавят новите проблеми с глобализацията и ги експлоатират. Те наливат масло в огъня, но това не им пречи да се приспособяват. Така че и г-н Сидеров - може би, кой знае! - утре ще даде подкрепата си на правителство, изградено върху коалиционната ос между българските социалисти и партията на българските турци. Нещо, което наистина придобива комичен оттенък! Но крайно десните го практикуват като се изкарват „гаранти на политическата стабилност”, независимо от противоречията."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!