Не може да искате касиране на изборите - какво като резултатът не ви харесва?

Последна промяна на 20 май 2013 в 10:40 4886 14

Паскал Перино Снимка: http://laregledujeu.org/
Паскал Перино Снимка: http://laregledujeu.org/

Не може, щом резултатите не ви харесват, да призовавате да се гласува наново. В демокрацията не трябва никога да си лош губещ, защото тогава ще си и лош печеливш. 

Това заяви днес френският професор Паскал Перино в интервю за БНР. 

Касиране на изборите поиска лидерът на партия ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Днес Цветан Цветанов (ГЕРБ) прогнозира, че до няколко месеца ще има нови предсрочни парламентарни избори.

Според проф. Перино, директор на Центъра за изучаване на френския политически живот (CEVIPOF) и световно име в областта на електоралната социология, искането на ГЕРБ за касиране на изборите като действие няма.

Проф. Перино не изключи хипотезата Волен Сидеров да подкрепи коалиционна ос между БСП и ДПС въпреки формалното противоречие с принципите на "Атака".

"Крайно десните добре улавят новите проблеми с глобализацията и ги експлоатират. Те наливат масло в огъня, но това не им пречи да се приспособяват. Така че и г-н Сидеров - може би, кой знае! - утре ще даде подкрепата си на правителство, изградено върху коалиционната ос между българските социалисти и партията на българските турци. Нещо, което наистина придобива комичен оттенък! Но крайно десните го практикуват като се изкарват „гаранти на политическата стабилност”, независимо от противоречията."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2013 в 13:15

Електронно проучване на общественото мнение:
Трябва ли да бъдат касирани изборите?
http://www.bgreferendum.bg/referendum/371/

20.05 2013 в 17:51

абсолютно правилно! ми Герб се готвеха за масово фалшифициране. те затова и сега искат да касират изборите, да избягат от отговорност, че ги хванаха.

20.05 2013 в 17:39

"Единство и борба на противоположностите"?! Твърде високо хабилитиран е г-на Балкански, чиято политическа наука обхваща както метеорологичните условия, така и ядрения синтез, мухите, ези-тура и прочие. Тц, тц.

20.05 2013 в 16:49

За Атака били гласували, говори се, и доста стари твърдолинейни комунисти, които определено не са десни, ами най-лявата част на лявото - малко е неясна тази материя, теоритично в национализма няма "ляво" и "дясно", те се опитват да привлекат крайните елементи и от двата спектъра, и се получава там, нали: "единство и борба на противоположности", абе сложна работа...его потребител "Захарий" как се опитва напразно да се ориентира в тази сложна материя, здравата се е оплел - не е само от горещината...тя си е за хабилитирани...

20.05 2013 в 16:20

Атака не били десни. И Гроб и те не били дясна партия. Ами защо тогава десните гласоподаватели гласуват за тях?

20.05 2013 в 15:16

Колко му платихте?

20.05 2013 в 15:07

http://partiyozzbbg.ucoz.ru/

20.05 2013 в 14:56

Г-н Балкански, виждам, че мисълта ти като у немец, е пълна и богата като готварница, дълга и безконечна като суджук, а въображението ти, като у арапин, е силно и остро като тюмбекия, пламенно и възвишено като дим. Дим, дим! Под който така сладко се спи, ако ми позволиш позоваването на класика. Разбира се, че в национализма на Атака - този тъй апетитен тюрлюгювеч - няма ни ляво, ни дясно, а и ни напред, ни назад, впрочем. Но нека не спорим напусто тук, важното е, че вождът още четири години (евентуално) ще живее блажено на държавни разноски. Пък ти спи, г-н Балкански, спи и сънувай.

20.05 2013 в 14:35

Това е просто прякор. Тебе си те представям като разни захари изсипани по клавиатурата. Захарта не може да пише по клавиатура, какво остава за мислене. Май жегата ти е карамелизирала мозъчето.

20.05 2013 в 14:14

Абе смешник си ти Захарий - ето ти и "професор", може и "член-кореспондент", или само "член"...отроумник...изобщо като не познаваш някаква материя, не се напъвай да коментираш - за останалите: в национализма по презумпция няма "ляво" и "дясно", само аматьори лепят такива етикети върху този субект (обект и т.н.)...