Най-богатият българин заработил 13 милиона лева за година

Александра Маркарян 23 май 2012 в 15:03 1726 0

Пари
Пари

Най-богатият българин според официално декларираните доходи е софийски бизнесмен, декларирал 13 милиона лева доход, получен в рамките на една година - 2011-а, съобщи НАП.

Това е човекът с най-голям деклариран в данъчните декларации доход за миналата годината, сочат данните от досега обработените декларации.

Сумираният доход на 20-те най-богати българи е 114 милиона лева. След софийския бизнесмен се нареждат добричлия, русенец, плевенчанин, благоевградчанин.

1,212 млрд. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна. От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото. Останалите 870 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и др.

60 000 са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение и по този начин да намалят дължимите от тях данъци. Общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!