МВР: Туристите да избягват разходки в "Бистришко бранище"

06 юли 2012 в 15:31 2381 1

Пожарът в местността Бистришко бранище на Витоша. Снимка: Георги Такев
Пожарът в местността Бистришко бранище на Витоша. Снимка: Георги Такев

Туристите да избягват района на „Бистришко бранище” през уикенда, призоваха от пожарната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Оперативния щаб, който ръководи действията по погасяване на пожара над Бистрица, призовават туристите да не използват прокараните просеки като туристически пътеки. По направените през последните два дни пътища ще се придвижват гасаческите групи и пожарната техника. Присъствието на туристи в тези участъци би затруднило работата на пожарникарите, горските стопани, военните и доброволците.

Днес за пореден път се получи недоразумение по отоншение на това трябват ли допълнително доброволчески сили или хората са достатъчно. Сутринта беше съобщено, че доброволците са достатъчно, но малко по-късно от координационния щаб обясниха, че спешно трябват хора. За OFFNews.bg кметът на Бистрица Николай Гюров каза, че е необходимо АТВ, с което да се превози екипировка и техника до мястото на гасенето. Отзовалите се на място членове на OFFRoad-Bulgaria казаха, че няма нужда от повече доброволески сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!