Митниците се похвалиха със заловена домашна ракия

OFFNews 21 октомври 2013 в 12:55 5725 6

Казан за варене на ракия. Снимка: БГНЕС (архив)
Казан за варене на ракия. Снимка: БГНЕС (архив)

Митнически и полицейски служители са открили и иззели 156 литра домашна ракия в частен дом в гр. Искър, съобщи пресслужбата на митниците.

Откритите 156 л. ракия, предварително били разпределена в малки разфасовки от 0,5 до 0,7 литра, без документи за платен акциз.

При проверката на митническите служители и МВР Плевен в градчето са намерени и цигари без бандерол от марките „Corsair“, „Diva“ и „Turquoise“ в търговски обект и в паркиран край него автомобил.

400 кутии цигари без бандерол са открили във „Фолксваген Голф” служители на Митническо бюро Габрово съвместно със служители на МВР Габрово. Колата, управлявана от габровец, е проверена след предварително наблюдение. Откритите в нея цигари са от марките "Palladium blue“ и "Turquoise slim". Срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

По закон разрешеното за домашно производство количество ракия с нисък акциз е до 30 литра на домакинство. До това количество се заплаща половината акцизна ставка за етиловия алкохол (550 лева за 1 хектолитър чист алкохол) или 2,20 лв. за литър 40-градусова ракия.

За всеки литър над това количество трябва да се плаща пълната акцизна ставка от 1100 лева за 1 хектолитър чист алкохол или 4,40 лв. за 1 литър 40-градусова ракия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови