Мис България остана без корона, вотът бил манипулиран

Вероника Шербанова 03 май 2012 в 13:28 2797 0

Габриела Василева е новата Мис България 2012. Снимка: БГНЕС
Габриела Василева е новата Мис България 2012. Снимка: БГНЕС

Мис България Ина Манчева загуби короната си. Тя й беше отнета заради манипулиран вот. Новата Мис България се казва Габриела Василева - първата й подгласничка.

Само преди пет дни Ина Манчева беше обявена за най-хубавата българка. Решаващ за нейното избиране беше вотът на публиката в интернет.

Проверка установила, че част от гласувалите в мрежата са направили това от IP адреси, регистрирани в редица азиатски страни, сред които Бангладеш и Пакистан. Защитите на сървъра са преодолени с вируси.

Без зрителските гласове коронясаната Ина Минчева остава втора, а първата подгласничка Габриела Василева официално е новата Мис България 2012.

„Заради фалшификацията сме принудени да анулираме вота. Най-вероятно става въпрос за хакерска атака“, заяви пред TV7 Емил Кошлуков, един от организаторите на конкурса. „Участничките нямат вина за случилото се. От следващата година гласуването по интернет ще приключва два дни преди финала, за да се проверят гласовете“, категоричен беше той.

От своя страна, Ина отказа да приеме второто място. „Това накърни достойнството ми“, каза тя. „Пожелавам успех на Габриела на световния конкурс, но се чувствам обидена. Вотът трябваше да бъде проверен по-рано. На 17 години видях как можеш да бъдеш измамен“, добави тя.

„Объркана съм и не знам как да реагирам“, коментира новата носителка на короната Габриела Василева. „Сигурна съм, че с Ина ще останем приятелки и ще си помагаме в каузите, в които ще участваме“, каза тя.

Габриела е родена в Бяла Слатина. Учи „Икономика и бизнес“ в УНСС и работи в дискотека. Носителка е на титлата Мис УНСС 2011. Тя ще ни представи на световния конкурса Мис Свят, който ще се проведе в Китай.

„Сигурна съм, че ще се справя и ще се посветя напълно на каузата“, заяви Габриела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови