Местан не знаел, че Тихолов бил кандидат на ДПС в Несебър

28 май 2013 в 08:31 3453 8

Лютви Местан Снимка: БГНЕС
Лютви Местан Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан не знаел, че Калин Тихолов е бил водач кандидат за общински съветник на Движението за права и свободи (ДПС) в Несебър на местните избори през 2007 г.

Както OFFNews писа в понеделник данните в ЦИК от местните избори показват, че Тихолов е бил в листите на партията. Връзките на архитекта с ДПС хвърлят известна светлина върху екзотичното решение на Орешарски да отдели кадастъра и проектирането от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и да ги повери на Тихолов.

Пред "Нова телевизия" лидерът на ДПС каза, че може и да не е информиран достатъчно, но не е наясно с факта, че Тихолов е гравитирал около партията. Местан обясни, че по това време е бил ангажиран повече в парламента със законотворчество и е бил встрани от организационните дейности в партията, когато неин лидер беше Ахмед Доган. "Ако това е било така, няма как да не е известно", каза още Местан.

Той коментира и оттеглянето на Тихолов от предложения му пост. „Трябва да бъдем коректни – ако инициативата е негова, би трябвало да говорим, че се е оттеглил, а не, че е бил оттеглен, защото във втория случай той е обект на въздействието на външна воля. Ако волята е негова, той трябва да бъде поздравен”, заяви Местан.

"Разбира се, по-полезен в отговорите на тези въпроси би бил самият министър-председател", каза още Местан.

Той обясни, че изборът на членове на бъдещия кабинет е изцяло на Пламен Орешарски и в този избор не е имало вмешателство. „Предлагам да не поставяме акцент върху факта на оттеглянето на един от номинираните за министри в кабинета „Орешарски”, коментира Местан и заяви, че оттеглянето на номинацията на Тихолов не е лош старт.

"За лош старт можем да говорим от утре”, каза лидерът на ДПС, визирайки избора на правителството от парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews