Мъж загина след катастрофа край Симитли (обновена)

15 октомври 2012 в 08:57 2157 1

Снимка: БГНЕС, архив
Снимка: БГНЕС, архив

23-годишен мъж загина при катастрофа, станала тази сутрин на главен път Е-79 между Симитли и Кресна, съобщиха от МВР.

По-рано беше съобщено, че мъжът е откаран в състояние на кома в Болницата в Благоевград. Малко по-късно той е починал. 

Пътният инцидент стана към 4.30 часа тази сутрин на 3 километра след Симитли в посока Кресненското дефиле. Лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от 23-годишния мъж от село Полена, община Симитли, по неизвестни причини влязъл в насрещното платно и се блъснал в автобус „Бова”, който е пътувал по международна линия Атина – София. В автобуса са пътували девет души и шофьорът. Сред тях няма пострадали.

Шофьорът на автобуса опитал да избегне удара, като излязъл от пътя. Въпреки това автомобилът се врязъл в предната лява част на автобуса, след което отскочил встрани, връщайки се в лентата, която преди това е напуснал. 

На място са пристигнали линейка на филиала на ЦСМП-Симитли, патрулен автомобил на "Пътна полиция", пожарна и специализиран автомобил на отряд "Спасителни дейности" към "Пожарна безопасност и защита на населението". Близо 30 минути спасителите са рязали ламарините на купето, за да извадят пострадалия.  

Пострадалият шофьор беше настанен в реанимация, в състояние на кома, с травма на гръдния кош, фрактури на ръце и крака, има поражения на вътрешните органи. Въпреки положените усилия, лекарите не са успели да го спасят. 

Според очевидци на катастрофата, вероятно причината за инцидента е заспиване зад волана. Шофьорът на автобуса обяснил, че движещият се зад автомобила камион присветквал и подавал сигнал с клаксона на шофьора, виждайки го, че навлиза в насрещното платно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови