Мъж се самозапали в Дупница (обновена)

Вероника Шербанова 28 октомври 2013 в 10:37 1813 5

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

38-годишният Атанас Асенов Атанасов се самозапали в Дупница. Той е настанен в болница „Пирогов“ в София, съобщиха от лечебното заведение.

Мъжът се самозапалил около 19.30 часа снощи в дома си на улица „Паисий Хилендарски“ 25 в Дупница. В този момент в жилището се е намирал и 8-годишният син на Атанас.  

Шуреят на Атанас черпел за новородения си син. 38-годишният мъж пил много ракия, бира и мастика. След това той влязъл в банята и се самозапалил там.

След като пламнал, той започнал да крещи за помощ, изскочил от банята и сам свалил запалилия се анцуг, с който бил облечен.

Причината за решението на Атанас да се самозапали била, че и двамата със съпругата му са безработни, а имат неплатена сметка за ток за около 600 лева.

Повиканият на мястото екип на Спешна помощ откарал пострадалия мъж в местната болница. Малко по-късно той е транспортиран в „Пирогов“.

38-годишният мъж е с 30% изгаряния. Изгарянето е дълбоко и има опасност за живота му, обясни началникът на Клиниката по изгаряне д-р Огнян Хаджийски.

Днес Атанас е бил опериран и са били изрязани дълбоките изгаряния в областта на долните крайници, където са най-сериозните поражения, посочи д-р Хаджийски.

Състоянието на пациента е много тежко, но аз мисля, че ще се справи с това изгаряне, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови