Мъж оцеля 14 дни в Янтра със счупен крак

26 септември 2013 в 15:22 1451 8

Река Янтра/архив
Река Янтра/архив

Мъж оцеля по чудо, след като прекара две седмици във водите на река Янтра със счупен крак.

Заради фрактурата раненият Иван Ганчев не могъл да се добере до оживено място, за да потърси помощ. През цялото време пил само вода, без да слага никаква храна в устата си. Накрая бил спасен от овчар, който случайно го видял, разказва в свой репортаж в. "Телеграф".

Инцидентът станал на 10 септември т.г., когато 68-годишният Ганчев тръгнал да се прибира от Велико Търново към родното си село Горско Косово. За да спести някой лев, вместо да хване автобус до жп гарата в Горна Оряховица, той решил да върви дотам пеш, следвайки жп линията. Преминавайки през река Янтра край великотърновското село Самоводене, Иван се спънал и паднал в реката, като счупил левия си крак. Няколко пъти опитал да се измъкне на брега, но болката била ужасна и всеки път падал обратно във водата.

След като прекарал няколко денонощия буден в средата на реката, накрая възрастният мъж успял да се добере на плиткото до брега, където водата била до колене. За повече обаче нямал сили. Две седмици Иван останал край брега на Янтра. Вода за пиене и миене имал в изобилие. През цялото това време той не сложил и трохичка хляб в устата си.

В понеделник, 23 септември, около 18 ч местен рибар чул откъм реката вой и стенания. Изплашен, рибарят отишъл при кмета на Самоводене и му разказал, че нещо откъм реката "вие като чакал и прилича на човек".

Кметът лично отишъл да види какво става. На метър-два от брега на реката лежал мъж, излязъл като че ли от джунглата ­ рошав, брадясал, с изпито лице и обезумели очи. Мъжът едва успял да продума, че е със счупен крак, от 14 дни не е хапвал нищо и едва се държи на краката си. Кметът Милаковски се обадил на тел. 112 и докато чакал медицинския екип, купил закуска на пострадалия.

Пристигналите лекари не му позволили да нахрани болния, тъй като е гладувал дълго време и не трябвало да му се дава храна наведнъж. Пред лекарите и полицаите Иван Ганчев обяснил, че е от сухиндолските села, но нямал близки и семейство, затова и никой не забелязал изчезването му и не го обявил за издирване.

Изчезнал отново след като го намерили

Ден след като бездомникът Ганчев бил спасен от удавяне и гладна смърт, се оказа, че той е изчезнал мистериозно, пише още "Телеграф". Оказва се, че въпреки пристигналата на място линейка с екип, който констатирал, че Ганчев се нуждае от болнично лечение, такъв пациент не е постъпвал нито в търновската болница, нито в лечебното заведение в Горна Оряховица.

Засега никой не знае къде е мъжът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!