Маскирани подпалиха две коли на EVN в Пловдив

10 февруари 2013 в 12:31 3446 11

Записите от охранителните камери вече са предоставени на полицията
Записите от охранителните камери вече са предоставени на полицията

Два служебни автомобила на EVN България бяха подпалени тази нощ пред централата на дружеството в Пловдив.

На записите от охранителните камери се вижда, че час и половина след полунощ  маскирани лица са подпалили колите. Палежът е на метри от двора на близката детска градина, съобщават от дружеството. Записите от охранителните камери вече са предоставени на полицията.

Пожарникарите са успели да изгасят пламъците, преди да се прехвърлят върху паркиран наблизо автомобил, уточняват от МВР.

‘’Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1.5 млн. клиенти. Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме’’, заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!